• 12

SVE O MUBADALI: Gigant iz Emirata koji će u Beogradu graditi fabriku čipova! (FOTO)

Procenjuje se da kompanija iz Abu Dabija ima godišnji obrt od 55 milijardi dolara, a sfere njenog interesovanja su višestrane

  • 12

Srbija željno iščekuje najavljeni dolazak jedne od najpoznatijih kompanija sveta "Mubadala" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja će u Beogradu graditi fabriku avio-komponenata u kojoj će biti zaposleno više od 1.00o visokostručnih kadrova za platu od 10.000 evra!
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u naredne četiri nedelje biti završeni pregovori sa kompanijom "Mubadala" o izgradnji fabrike avionskih komponenata u Srbiji.

- Reč je o fabrici avio-komponenata za "boing" i "erbas" koja bi trebalo da zaposli negde oko 600 ljudi. Mislim da smo našli mesto u Zemunu zato što je njima važno da bude blizu aerodroma. To je ključni razlog, inače bismo dali u nekom manje razvijenom mestu i manje razvijenom delu Srbije - rekao je Vučić u Abu Dabiju srpskim novinarima.
Vučić je tokom boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima razgovarao i sa prestolonaslednikom UAE Muhamedom bin Zajidom i predstavnicima kompanije "Mubadala" koji bi u Srbiji gradili fabriku čipova.
Foto: Vlada Srbije

Foto: Vlada Srbije


Sedište "Mubadale" nalazi se u Abu Dabiju, a sama kompanija je aktivan investitor u skoro svim sektorima i delovima sveta, radeći pri tome u partnerstvu sa brojnim svetskim organizacijama.
Zajednička nit koja se provlači kroz sve Mubadala investicije i imovinu je, kako navode iz kompanije "pružanje prilika sadašnje i buduće generacije".
Investiciona filozofija "Mubadale" je centrirana na osnivanju svetske klase partnerstva. Ova partnerstva obuhvataju širok spektar poslovnih inicijativa i zajedničke oblasti za saradnju sa vodećim preduzećima kao što GE, The Carlile Group, ukupno, Imperijal koledžu u Londonu, Boinga i Erbasa.
Foto: sxc.hu/Axonite

Foto: sxc.hu/Axonite


Telegraf je imao prilike da poseti pogone "Mubadale" u Abu Dabiju i da se na licu mesta uveri u njihov ogroman potencijal, kao i želju da ulažu u Srbiju.
Godišnji obrt Mubadale procenjuje se na 55 milijardi dolara, a samo u prošloj godini njihov profit porastao je za 1,1 milijardu dirhama (229.5 miliona dolara).
Foto: Mubadala.com

Foto: Mubadala.com


* SEKTORI MUBADALE:
- Vazdušno-kosmički prostor
- Nafta i gas
- Metali i rudarstvo
- Poluprovodnici
- Obnovljivi izvori
- Informacije i komunikacione tehnologije
Foto: Mubadala.com

Foto: Mubadala.com


- Zdravstvo
- Nekretnina
- Infrastruktura
- Investicije
- Finansijske usluge
- Komunalne usluge
- Logistika i transport
(D. Z.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uskoro

    Moram još jedan komentar ČUVAJTE VUČIĆA PAMETAN JE ON ČOVJEK

  • Uskoro

    Jesu slatki ovi Arapi :)

  • rista

    gradi se u beogradu da biste vi iz unutrasnjosti mogli da puknete od muke i ljubomore! eto zato se gradi!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima