KVIR MONTENEGRO: Nismo plaćali za učešće na Prajdu

Posle održane prve Parade ponosa u Podgorici, pojavile su se spekulacije da su ljudi plaćani da učestvuju u šetnji. Organzatori su to odbacili i izjavili su da je parada koštala sve ukupno 9000 evra

  • 2

Danijel Kalezić predstavnik "Kvir Montenegra", izjavio je da niko nije dobio novac za učešće na prvoj gej paradi u Podgorici, dodajući da su potpuno neosnovani navodi da su učesnici prajda nagrađeni sa po 500 evra.

Kalezić je je na konferenciji za novinare kazao da su svi troškovi Prajda bili organizacione prirode i da je prva Parada ponosa u glavnom gradu Crne Gore koštala 9.000 evra. Kalezić je dodao da je održavanje prve gej parade u Podgorici dovelo do podizanja određenih tenzija.

- Situacija se posle Parade usložnjava, ali nasilja je uvek bilo. Prajd, međutim, nije uzrok nasilja već su to huligani i homofobi. Država sada tu treba adekvatno da odgovori - smatra on.

Kalezić je kazao da on lično nije dobio pretnje nakon Parade i da neće tražiti policijsku zaštitu.

- Crna Gora je zemlja gde se stvari brzo menjaju. Prajd motiviše LGBT osobe da se bore za sebe. Žao mi je što su incidente u nedelju izazvali mladi ljudi, a Ministarstvo prosvete mora dobro da razmisli o edukaciji i ljudskim pravima - zaključio je Kalezić.

U Podgorici je pretučen i osamnaestogodišnji aktivista LGBT Foruma progreš, koji je učestvovao na Paradi ponosa.

U Podgorici je u nedelju održana prva Parada ponosa, a događaj je protekao u znaku ogromnih mera policijskog obezbeđenja, kao i žestokih sukoba policije sa protivnicima gej parade, da bi učesnici povorke na kraju bili evakuisani iz centra grada.

U neredima povodom prve gej povorke u glavnom gradu Crne Gore povređeno je 20 policajaca, a privedeno je 60 izgrednika, među kojima 21 maloletnik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    22. oktobar 2013 | 14:48

    Bolje da su taj novac podelili siromašnima, bolesnima, deci bilo bi korisnije, nego na budalašatine.

  • kuku

    22. oktobar 2013 | 14:37

    Laž. Svaki put nude pare..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA