Danas školski dan na Sajmu knjiga

Osim mnoštva programa koji su pripremljeni za đake i studente, biće dodeljene i nagrade 58. Međunarodnog sajma knjiga

  • 0

Na najvećoj književnoj manifestaciji današnji dan obeležiće mnoštvo programa za decu i đake, ali i veliki broj pisaca koji će potpisivati svoja dela.

Danas je na Sajmu "školski dan" posvećen organizovanim posetama učenika, nastavnika, studenata i profesora, a tokom njega obezbeđena je povlašćena cena kolektivne ulaznice (150 dinara).

U 12 sati u Sali Slobodan Selenić počinje dodela nagrada 58. Međunarodnog sajma knjiga za izdavača godine, izdavački poduhvat godine, dečju knjigu godine i najlepšu knjigu. U isto vreme u hali 2A održava se dečje takmičenje u crtanju i prezentacija časopisa "Marry Pictures", dok će najmlađi moći da uživaju i u strip sali i od 14 časova, kada će Milan Tašić crtati za njih.

U 15 sati na štandu Informativni centar Evropske unije počinje interaktivni EU kviz, dok će nekoliko sati kasnije (18) Malo pozorište Duško Radović izvesti pozorišnu predstavu. U Sali Borislav Pekić od 17 sati biće održana tribina "Humor kao prostor slobode". U programu u kome će učestvovati pisci iz Srbije i regiona biće reči o tome u kojoj meri humor može biti sredstvo društvene promene.

Milovan Vitezović promovisaće danas svoju knjigu "Gospođica Desanka" (16 sati, hala 2A), dok će Ljubivoje Ršumović, koji je i svečano otvorio ovogodišnji Sajam, predstaviti knjigu "Krušna mrva" (16 sati, hala 1P).

Svoja dela danas će potpisivati Svetlana Velmar Janković, Raša Popov, Gradimir Stojković, Milić Vukašinović. Vesna Zakonović Arežina, autor i voditelj emisije "Dan sa Vesnom na Radiju S", koja na ovogodišnjem Sajmu predstavlja svoj treći roman "Mama ipak zna najbolje", družiće se čitaocima od 17 do 18 sati.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA