POŽAR: Goreli Konaci na Kopaoniku! (VIDEO) (FOTO)

Vatrogasne ekipe iz Kruševca, Brusa, Raške, Ušća i sa Kopaonika lokalizovale su požar, a u toku je dogasivanje vatre. Požar je izbio u konaku "Koznik" i zahvatio je oko 70 metara kvadratnih krovne konstrukcije. U naselju su bili smešteni učesnici skupa koji je posvećen Zakonu o prekršajima

  • 11

Veliki požar zahvatio je večeras apartmansko naselje "Konaci" na KopaonikuVatra je izbila na krovnoj konstrukciji, ali je akcijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu.

Vatrogasne ekipe iz Kruševca, Brusa, Raške, Ušća i sa Kopaonika lokalizovale su požar, a u toku je dogasivanje vatre.

Požar je izbio u konaku "Koznik" i zahvatio je oko 70 metara kvadratnih krovne konstrukcije. U naselju su bili smešteni učesnici skupa koji je posvećen Zakonu o prekršajima.

Svi gosti, njih oko 400, uspešno evakuisani u hotel "Grand". Firma "MK Mountain Resort" u čijem se vlasništvu nalazi ovo apartmansko naselje, oglasila se je saopštenjem povodom ovog događaja.

- Nema povređenih u požaru koji je izbio veceras u apartmanima Konaci na Kopaoniku. Vatrogasne jedinice su na terenu, požar je pod kontrolom. Svi gosti su evakuisani i premešteni u druge smeštajne kapacitete u okviru MK Mountain Resorta. Nadležne službe ispituju uzrok požara, o čemu će naknadno informisati gradjane, kao i o materijalnoj šteti - saopštili su u iz "MK Mountain Resort".

Požar iako je lokalizovan, još nije u potpunosti ugašen.  Problem u gašenju predstavlja specifična gradnja krovne konstrukcije koja je višeslojno izrađena, pa se vatra širi izmedju unutrašnjih krovnih slojeva.

Na pojedinim delovima krova izbija plamen i teško je u potpunosti likvidirati požar. Nakon potpunog gašenja požara, na licu mesta ostaće vatrogasci na dežurstvu.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje

    23. oktobar 2013 | 20:25

    Malo malo pa gore hoteli na Kopaoniku. Jel to neko reketira ugostitelje ili je naplata osiguranja u pitanju?!

  • Ime

    23. oktobar 2013 | 20:33

    Nije to nego je u pitanju svesna paljevina zbog buduceg prosirenja kapaciteta. Kao na grandu.

  • jelena

    23. oktobar 2013 | 20:43

    naravno jos jedno renoviranje o trosku osiguranja.... kakva banda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA