NEBO SE ZATVORILO: Britanci i Francuzi se spremaju za oluju decenije (VIDEO)

Britanska meteorološka služba očekuje da će vetar dostizati brzinu oko 130 kilometara na čas. Strahuje se od poplava, da će oluja čupati drveće, ošteti zgrade, ugroziti saobraćaj i elektroprivredu

  • 7

Velika Britanija se priprema za najveću oluju koja je zemlju pogodila u više od deset godina, s vetrovima koji će dostizati brzinu veću od 130 kilometara na sat i mogućim poplavama!

Oluja će pogoditi i deo Francuske, gde Meteo-France predviđa udare vetra koji će dostizati 120 do 130 kilometara na sat uz obalu u noći s nedelje na ponedeljak.

U Velikoj Britaniji bi jaki vetrovi mogli da obore stabla na zgrade, prekinu struju i naprave haos u saobraćaju. Udarima vetra prethodiće pljuskovi (20-40 milimetara), koji bi mogli uzrokovati poplave, upozorila je meteorološka služba. Oluja će zatim krenuti prema Danskoj.

- Tu vrstu oluje možemo videti u januaru - objasnila je ona novinskoj agenciji AFP. S obzirom na to da se ona događa u jesen, posledice bi mogle biti veće jer na stablima ima još lišća, a zemlja je natopljena vodom, što povećava rizik od poplava i pada stabala, dodala je ona. Oluja koja se očekuje nazvana je "Sen Džud", koji je svetac zaštitnik izgubljenih slučajeva.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA