Amerika prisluškivala i Španiju

Između 10. decembra 2012. i 8. januara ove godine NSA je pratila milione telefonskih poziva, SMS poruka i mejlova španskih građana, pri čemu su prikupljani brojevi i lokacije pošiljaoca i primaoca poziva i poruka, ali ne i njihov sadržaj

  • 1

Američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA) je tajno pratila 60 miliona telefonskih poziva građana Španije u toku mesec dana, objavili su španski mediji, pozivajući se na dokumente koje je objavio odbegli bivši američki obaveštajac Edvard Snouden.

Dnevni listovi "Pais" i "Mundo" su otkrili da je između 10. decembra 2012. i 8. januara ove godine NSA pratila milione telefonskih poziva, SMS poruka i mejlova španskih građana, pri čemu su prikupljani brojevi i lokacije pošiljaoca i primaoca poziva i poruka, ali ne i njihov sadržaj, preneo je britanski "Bi-Bi-Si".

Ambasador SAD u Madridu je pozvan da popodne dođe na sastanak sa zvaničnikom španskog Ministarstva spoljnih poslova kako bi razgovarali o ranije iznetim navodima o američkom špijuniranju španskih građana i političara.

Bela kuća zasad nije želela da komentariše najnovije navode španskih listova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA