• 13

Preminuo Aleksandar Tijanić

Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić umro je ispred ulaza zgrade u kojoj je stanovao na Novom Beogradu. Njegovo telo pronađeno je ispred zgrade "Crvenkapa" u Bulevaru Mihajla Pupina

  • 13

Direktor Javnog servisa Srbije Aleksandar Tijanić preminuo je danas u šezdeset četvrtoj godini. Bio je oženjen, imao je ćerku Zaru i sina Stefana.

Aleksandar Tijanić umro je ispred ulaza zgrade u kojoj je stanovao na Novom Beogradu. Njegovo telo pronađeno je ispred zgrade "Crvenkapa" u Bulevaru Mihajla Pupina.

Poslednji put viđen je u javnosti 23. oktobra na raspravi o javnim medijskim servisima. Vest o smrti Aleksandra Tijanića potvrdila je i portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Ona je rekla da je Tijanić pronađen ispred ulaza u zgradu u Bulevaru Mihaila Pupina, u besvesnom stanju, oko 17:10 minuta, da je ekipa Hitne pomoći pokušala reanimaciju, ali da je bila bezuspešna.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Kako je navela, Hitna pomoć je primila poziv nešto posle 17 časova, najpre se nije znalo o kome je reč, budući da je poziv upućen za NN lice. Macura u ovom trenutku nije mogla da kaže koji je uzrok smrti.

Tijanić je rođen 1949. godine u Đakovici na Kosovu, studirao je Fakultet političkih nauka i profesionalnu novinarsku karijeru započeo je kao saradnik u nedeljniku NIN.

 

Bio je glavni i odgovorni urednik časopisa "Intervju" i dnevnika "Sportski žurnal". Objavljivao je političke kolumne u splitskoj "Slobodnoj Dalmaciji", zagrebačkom "Danasu", "Startu", ljubljanskoj "Mladini" i sarajevskom "Oslobođenju".

Foto: Twitter / @jeremic_vuk

Foto: Twitter / @jeremic_vuk

Tijanić je bio direktor Televizije "Politika" i tvorac BK televizije, podseća se u biografiji. Radio-televiziju Srbije vodio je od 2004. godine.

Prvi od zvaničnika koji se oglasio povodom smrti Aleksandra Tijanića je poslanik Vuk Jeremić, a posle njega i Maja Gojković, funkcioner SNS.

Foto: Twitter / @MajaGojkovic

Foto: Twitter / @MajaGojkovic

Redakcija portala Telegraf.rs upućuje najiskrenije saučešće porodici Aleksandra Tijanića i zaposlenima u Javnom Servisu Srbije.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NL

    Srbija je ostala bez jednog velikog novinara. Laka ti crna zemlja bila. Saucesce porodici......

  • NL

    Laka ti zemlja bila. Saucesce porodici!!!!

  • Boban

    Да,Слава му

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima