Podneta krivična prijava protiv sudije u slučaju Ree Matijević

Advokat Nataše Matijević podneo krivičnu prijavu protiv sudije Milutina Ilića zbog kršenja zakona, povrede ravnopravnosti i primanja mita.

  • 2

Majka troipogodišnje Ree Nataša Matijević, zbog koje su građani Ljiga nedavno protestovali da bi sprečili izvršenje presude po kojoj je dete trebalo da bude oduzeto majci i poslato ocu u Zagreb, u petak je bila na razgovoru kod višeg tužioca u Valjevu, a povod je krivična prijava koju je njen advokat podneo protiv Milutina Ilića, sudije Sudske jedinice Ljig, Osnovnog suda u Valjevu.

- Krivična prijava podneta je 3. oktobra zbog kršenja zakona od strane sudije, povrede ravnopravnosti i primanja mita. Takođe, prijava je podneta protiv Roberta Matijevića, oca deteta, zbog davanja mita - kaže advokat Vladimir Marinkov.

U prijavi se navodi da se sudija Ilić viđao sa Robertom u sudu u Ljigu i onda kada nisu bila zakazana ročišta, i to u društvu ljudi jedne agencije za obezbeđenje iz Beograda!

- Za razliku od Roberta, sa kojim je očigledno redovno bio u kontaktu, sudija mene nijednom nije pozvao na razgovor iako sam ćerkin staratelj, niti je tražio mišljenje Centra za socijalni rad šta je u najboljem interesu deteta. Ponašao se kao da Rea nije živo biće, već predmet oko koga se vodi spor.

Podseća da je sudija dva puta odbijao zahtev da Rea bude vraćena ocu u Zagreb, poslednji put 30. januara. Tada je detaljno objasnio da ne može da promeni sredstvo izvršenja. Pet meseci kasnije, rešenje je promenio u korist oca.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA