KTITOR: Predsednik Nikolić zida crkvu u rodnoj Bajčetini (VIDEO)

U skladu s crkvenim propisima i dogovorom s Upravnim odborom eparhije Žičke, zemljište i novopodignuti hram će, po osveštenju, biti preneti u vlasništvo Srpske pravoslavne crkve

  • 17

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić položio je kamen temeljac za izgradnju hrama Svetog velikomučinika Dimitrija u svojoj rodnoj Bajčetini.

- S dugo očekivanom radošću ističemo da je gospodin Nikolić, otkako je Srbija postala (samostalna) Republika, prvi predsednik koji je smogao snage da pristupi gradnji crkve, i to u jednom, više nego teškom vremenu - rekao je tim povodom vladika Jovan.

U skladu s crkvenim propisima i dogovorom s Upravnim odborom eparhije Žičke, zemljište i novopodignuti hram će, po osveštenju, biti preneti u vlasništvo Srpske pravoslavne crkve.

- Na ovaj način predsednik Nikolić se uvrstio u red onih vladara Srbije koje će pokolenja pamtiti, zajedno sa onima koji su svom narodu ostavljali crkve i zadužbine, nasuprot onim vladarima Srbije, koji će ostati upamćeni po razaranju Crkve, i rušenju i zatvaranju crkava i zadužbina - naveo je vladika Jovan.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA