Simič: Super su vam pljeske, ali ne izdajete račune

Radnici u lokalu nisu prepoznali direktora Poreske uprave i "kao za inat" nisu mu dali fiskalni račun. Zauzvrat, on je poslao pismo vlasnici koju je opomenuo za propust

  • 5

Direktor Poreske uprave Ivan Simič obratio se pismom jednom beogradskom restoranu brze hrane, objasnivši im zašto moraju da izdaju fiskalne račune, piše "Blic".

Čuvenu "Maru", za koju se tvrdi da prodaje možda i najbolje pljeskavice u Beogradu, posetio je kako bi i sam probao specijalitet koji su mu mnogi preporučivali. Ali, dok je čekao u redu, primetio je da radnici "Mare“ nikome od mušterija ne izdaju fiskalni račun. Radnici u lokalu nisu ga ni prepoznali i "kao za inat" nisu mu dali fiskalni račun. Račun je dobio tek kada je to sam zatražio.

Zaposlenima se nije predstavio, ali je sutradan vlasnici pomenutog lokala Milki Cvijetić, kao građanin, ali i kao direktor Poreske uprave odlučio da pošalje pismo u kom je, uz obračunat gubitak države zbog neizdavanja fiskalnih računa u ovom lokalu, zamolio da ubuduće svim mušterijama izda račun.

- Reći ću mu svaka čast, bravo za direktora Poreske uprave, i hvala za upozorenje jer znam da je mogao i da me kazni. Pismo će imati konotaciju zahvalnosti, pozdraviću njegovu odluku i naglasiti da sam i do sada radila u duhu države, a da ću tek imati motiv - rekla je Cvijetić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radiss

    3. novembar 2013 | 13:06

    Hahahaha radim u duhu drzave!?!! Pa zasto onda ne izdajes racune za prodatu robu!?? To se zove utaja poreza u normalnom zemljama...I naravno da postoji pravna drzava danas bi ta radnja bila zatvorena.

  • Heisenberg

    3. novembar 2013 | 12:17

    najjaca je Mara

  • Правда

    3. novembar 2013 | 15:49

    Tako je "majstore"!Silji ga na privatnicima.Oni su najveci problem ove drzave, a ne milion partiskih neradnika koji sede po drzavnim sluzbama.Samo napred.Nista se ovde nije promenilo od 45te

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA