Sukob Anonimusa i policije ispred Bakingemske palate

U sklopu "Protesta milion maski" demonstranti su sinoć počeli da gađaju policajce praznim flašama, a ispred palate je zapaljena vatra

  • 4

Više stotina pristalica pokreta "Anonimus" protestovalo je ispred Bakingemske palate, londonske rezidencije britanske kraljice Elizabete II, u sklopu globalnih demonstracija protiv sveobuhvatnih mera štednje.

Demonstranti su sinoć u jednom trenutku počeli da gađaju policajce praznim flašama, a ispred palate je zapaljena vatra, prenela je agencija AFP.

Jedna od demonstranata Džejlan Hasan je izjavila: "Počeli su da viču da se povučemo, ali mi nismo imali gde. Policija je zatim počela da nas gura, vičući: 'Odstupite, odstupite'! Desno od spomenika kraljici Viktoriji je zapaljena vatra, a ljudi su počeli da bacaju stvari".

Sinoćnje demonstracije u Londonu su održane u sklopu planiranog "Protesta milion maski", u organizaciji grupe "Anonimus", pri čemu su se slični događaji održali i u Japanu, Australiji i Novom Zelandu.

"Protest milion maski" se održava 5. novembra, na dan kad je Gaj Foks 1605. pokušao da digne u vazduh britanski parlament u pokušaju uspostavljanja katoličke monarhije. Maske sa njegovim likom su postale simbol međunarodnog protesta protiv mera štednje i kapitalističkog rasipništva.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ica czv

    6. novembar 2013 | 09:41

    Hitno,da VLADA odredi najnizeg moguceg cinovnika,koji ce da im narednih sedam dana najmanje soli pamet,i da im se zgrazava i kukumavci o ljudskim pravima u 21.veku,i tako to...GDE STE SADA cedne i brizne “nevladine organizacije“ ,pitajte sada,npr. onog postara i potrcka Kacina,sta ima da kaze na ovo i da li je sada zgrozen i frapiran ?

  • ЂУЈИЋ МОМЧИЛО

    6. novembar 2013 | 09:26

    Пустите им филм шишање, да крену на утакмице и да брију главе!

  • Dejan

    6. novembar 2013 | 10:46

    Grobari imate los uticaj ne samk na srbe izgleda...Vatra postala popularna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA