KOLAPS U PORTUGALIJI: Radnici železnice štrajkuju zbog smanjenja plata

Vođa sindikata zaposlenih u železnici Abilio Karvaljo je rekao da štrajk, započet u ponoć, predstavlja "jasan odgovor radnika" na smanjenje plata predviđeno budžetom za sledeću godinu, usled kojeg bi plate železničara mogle da budu snižene za čitavih 30 do 40 odsto

  • 0

U Portugaliji je danas značajno smanjen broj polazaka vozova usled 24-časovnog štrajka u znak protesta protiv smanjenja plata zaposlenih u tom sektoru, objavili su tamošnji mediji. Portparolka portugalske državne železničke kompanije CP je izjavila da danas vozi samo 30 odsto vozova u toj zemlji, prenela je agencija AFP.

Vođa sindikata zaposlenih u železnici Abilio Karvaljo je rekao da štrajk, započet u ponoć, predstavlja "jasan odgovor radnika" na smanjenje plata predviđeno budžetom za sledeću godinu, usled kojeg bi plate železničara mogle da budu snižene za čitavih 30 do 40 odsto.

Portparolka kompanije CP je najavila da će se železnički saobraćaj zbog štrajka i sutra obavljati uz "blage" poteškoće. Portugalski sindikati su za petak, 8. novembar, zakazali štrajk radnika javnog sektora, a u planu je i veći broj drugih demonstracija i prekida rada, uključujući protest policajaca, zakazan za 21. novembar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA