PEK: Vojvodina zakinuta za 16 milijardi u budžetu za 2014.

- Vojvodina će da dobije samo 40 milijardi dinara, a trebalo bi da dobije oko 56 milijardi dinara - rekao je član Odbora Skupštine Srbije za finansije Zoltan Pek

  • 11

Prema nacrtu budžeta za 2014. godinu, Vojvodina će ponovo biti uskraćena za deo koji joj iz budžeta pripada po Ustavu, i to u iznosu od 16 milijardi dinara, izjavio je danas član Odbora Skupštine Srbije za finansije Zoltan Pek.

- Kada je reč o Vojvodini, nažalost, u ovom predlogu zakona Vojvodina neće dobiti onih sedam odsto što joj sledi (po Ustavu Srbije). Po ovom nacrtu, ono što sam do sada mogao da proverim, Vojvodina će da dobije samo 40 milijardi dinara, a trebalo bi da dobije oko 56 milijardi dinara - rekao je Pek.

Dodao je da se u nacrtu budžeta "ne vidi" 16 milijardi dinara, koje bi trebalo da budu rezervisane za kapitalne investicije u pokrajini, već samo 40 milijardi transfernih sredstava.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Španac65

    6. novembar 2013 | 23:46

    Pa naravno da ne vidiš. Zato i nosiš cvikere! Ako ti se ne sviđa ima jedan granični prelaz a zove se Horgoš i srećno ti bilo.

  • Milos

    7. novembar 2013 | 09:18

    Jel zivi ko u vojvodini?? I sta kad se ocepimo vodice nas Madjari mani te se ljudi,zivim u mestu gde je 50%-50& Srba i Madjara...i ovako svake nedelje bude tuca neka,mrznja nikad veca,ako se otcepe bice incidenata vise nego na Kosovu...

  • Mirka

    7. novembar 2013 | 08:42

    Ovog jutra u nekim drugim vestima pise da je udeo Vojvodine u BDP-u oko 27%. A ne moze da joj se vrati ni 7! I onda kazu Vojvodjani separatisti! A ja kazem: terate Vojvodinu iz Srbije i zakuvavate zeljni valjda krvoprolica ili sta vec.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA