Srbija čeka na tri milijarde evra od Emirata

- Najjeftiniji izvor finansiranja za Srbiju bio bi kredit od UAE u iznosu od tri milijarde dolara, čiji bi veći deo bio iskorišćen kao podrška budžetu i za prevremenu otplatu skupih kredita - smatraju u Ministarstvu finansija

Komentari

  • стрептомицин

    7. novembar 2013 | 21:49

    Благо нама са оваквим економистима који узимају нове кредите да би отплатили старе. Не знам која то још земља своју економију базира на задуживањима уместо на производњи , извозу и потрошњи?! Наши непријатељи могу да буду презадовољни учинком њихових слугу на власти, јер стварно беспрекорно обављају посао на уништењу Србије. Стварно су издајници какве сваки непријатељ може пожелети.

  • Haj

    7. novembar 2013 | 20:39

    Čekamo i od Rusije 1.milijardu ali cemo samo cekati kao i od muslimana

  • Kroos

    7. novembar 2013 | 17:43

    Politicari cekaju pare a ne Srbija!

  • Biljana

    7. novembar 2013 | 16:22

    Jos jednom ja: Ljudi ne znam koliko ste svesni cinjenice da se stranci odusevljavaju Srbijom, klimom (da to je visokom mestu kad pricaju o utiscima), zdravom i pre svega ukusnom hranom, ljudima i toplim gostoprimstvom (posevno u selima), obicajima i tradiciji koje smo ocuvali (a posebno multikulturalnost u vojvodjanskim selima) pa tek onim sto su nam sad "mamci": Beograd, Djerdap, Sarganska, Drvengrad, vredna arheoloska nalazista od kojih je jedno i na listi UNESCO, manastiri, dvorci, tvrdjave i ostalo. Zato verujem da je jedna velika sansa u turizmu.

  • Biljana

    7. novembar 2013 | 16:11

    Ne treba vam Stros Kan ja cu da vam kazem: prvo, vratite porez za smestaj na 8%, a zatim ulozite novce za promociju Srbije. Paralelno napravite program podsticaja za sve koji bi ulagali u smestajne kapacitete i druge sadrzaje na Dunavu, zatim nasim jezerima i drugim rekama ali i podrucija sa izuzetnom prirodom (Vratna, Djavolja varos, bliuina nacionalnih parkova) ili u blizini tvrdjava, manastira, ... Ocistiti Srbiju od smeca. Edukovati i ljude u turiumu i stanovnistvo koje mora biti svesno vrednosti koje nas okruzuju i ponosno na isto. Dijaspori objasniti da im je bolje da uloze u turizam (mali pansioni sa sportskim ili wellnes sadrzajima ili resorti za za penzionere iz celog sveta) nego da grade crkve ili da drze u slamarici. Ulaganjem u turizam ce prvo zaposliti gradjevinare, pa prodavce namestaja, pa kad turisti krenu, bice potrosnje hrane koju treba da proizvodi lokalno stanovnistvo. Eto posla za mlade na selu, perspektive i bolje budicnosti za sve. Na taj nacin ce ostaviti najlepsi trag u svojim sredinama. Dati zatim podsticaje agencijama iz zemlje i inostranstva da prave programe pakuju razlicite "pakete" za razlicite ciljne grupe (biciklisti, pesaci, sportisti, posmatraci ptica i sta god). Ali ni jedna karika u lancu ne sme popustiti a najvaznija karika je PROMOCIJA i rad na poboljsanju imidza zemlje.. Bez nje sve pada u vodu. Uz promociju turizma promovisacrmo i ovu "novu" Srbiju pa ce biti vise interesovanje i za biznis i investicije. Cekamo na odgovor Vucica i ministra Radulovica.

  • WW

    7. novembar 2013 | 15:48

    Sta smo u buducnosti prodali i predali za te pare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA