TASOVAC: Sloboda medija neprestano se iznova osvaja!

- Digitalni svet medija... vidim kao sobu ogledala, s beskrajnim brojem slika i neiscrpnim mogućnostima, uz dva mala upozorenja - čim uđete, najpre upalite svetlo, a onda otvorite oči, i to četvore - zaključio je Tasovac

  • 3

Ministar kulture Ivan Tasovac je izrazio zadovoljstvo uspešnim održavanjem najvećeg međunarodnog skupa o medijima u savremenoj Srbiji, kao i činjenicom da su na konferenciji učestvovali ne samo predstavnici izvršne vlasti, već i parlamenta, nevladinog sektora, novinara i medijske poslovne zajednice.

Sloboda i demokratija u medijskoj politici, prema njegovim rečima, nisu osvojeni jednom zauvek, već se neprestano iznova osvajaju.

- Veoma je važno što se u našim raspravama nismo nekritički prepuštali romantičarskim blagodetima digitalne ere. Umesto toga, uspeli smo da markiramo opasnosti digitalne anarhije, kao oličenja haosa u kome se principi slobode i odgovornosti međusobno potiru, ali i da istaknemo neophodnost jednog novog, digitalnog humanizma, koji bi ta dva važna principa doveo u stanje ravnoteže i harmonije - dodao je Tasovac.

- Digitalni svet medija... vidim kao sobu ogledala, s beskrajnim brojem slika i neiscrpnim mogućnostima, uz dva mala upozorenja - čim uđete, najpre upalite svetlo, a onda otvorite oči, i to četvore - zaključio je Tasovac na konferenciji za novinare, na kojoj su učesvovali i predsednica skupštinskog Odbora za kulturu Vesna Marjanović i generalni direktor Saveta Evrope za ljudska prava i vladavinu prava Filip Boaja.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stilista

    8. novembar 2013 | 16:46

    Maestro,daj poseti berbera.Znamo da si kreativna duša...ali i ministar.Očekujemo da iz te pozicije imaš neke druge rezultate.Pres..vanje

  • gagosa

    8. novembar 2013 | 18:43

    Kakva frizura takav pamet

  • Markonator

    8. novembar 2013 | 16:01

    Derpe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA