Pukovniku Vojislavu Krstoviću francuski orden u rangu viteza

Orden Nacionalnog reda za zasluge u rangu viteza ne dodeljuje se često, već samo za posebne zasluge, a ustanovljen je 1958. godine

  • 2

Ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio uručio je danas pukovniku Vojislavu Krstoviću orden Nacionalnog reda za zasluge u rangu viteza.

Orden Nacionalnog reda za posebne zasluge u rangu viteza jedan je od najznačajnijih francuskih ordena. Ne dodeljuje se često, a ustanovljen je 1958. godine.

Pukovnik Vojislav Krstović je nekadašnji vojni izaslanik u Parizu. Orden mu je dodeljen na Francuskom vojnom groblju na kojem je održana komemorativna ceremonija i polaganje venaca u okviru obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Ovaj orden se obično dodeljuje za doprinos u saradnji Francuske i Srbije, ali i za poseban doprinos koji su pojedinci ostvarili.

Orden je prošle godine dobio Predrag Marić, načelnik Sektora MUP za vanredne situacije. Kako je tada navedeno, on je odlikovan zbog izuzetnog doprinosa prilikom formiranja sektora, kao i zbog organizovanja regionalne saradnje, uključujući obuku kadrova za civilnu zaštitu u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj. Marića je Denio tada pohvalio i zbog svega što je njegov tim uradio posle zemljotresa u Kraljevu 2009. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA