SAD: Muzičar ubio članove iranskog rok benda, pa izvršio samoubistvo (VIDEO)

Napadač iranskog porekla ubio je iz automatske puške u Bruklinu trojicu članova rok benda "Yellow dogs" i ranio još jednu osobu

  • 4

Muzičar iranskog porekla ubio je u Njujorku tri osobe, članove iranskog rok benda, koji su se u SAD doselili pre tri godine, a potom je izvršio samoubistvo, saopštila je policija.

Napad se odigrao u Bruklinu u noći između nedelje i ponedeljka, a u pucnjavi je ranjen još jedan 22-godišnji mladić.

Ubijena su braća Soruš Farazmand (27), njegov brat Araš Farazmand (28) i pevač rok benda "Yellow dogs" Ali Eksandarijan (35).

Njihova tela pronađena su na poslednjem spratu trospratnice u Bruklinu, gde su članovi te grupe, formirane 2006. godine u Teheranu, živeli i vežbali.

Telo napadača, kao i automatska puška, pronađeno je na krovu zgrade. Policija ga je identifikovala kao Alija Akbara Mohamadija Rafiju (29) iz Kvinsa.

Zvaničnik policije u Njujorku Rej Keli je rekao da se veruje da je napadač bio poreklom iz Irana i da je moguće da je bio član nekog drugog benda, prenela je agencija AFP.

Članovi "Jellow dogs" su se proklamovali kao dens-pank-psihodeličan bend, a pesme su izvodili na engleskom jeziku.

Tri člana benda su prošle godine u intervjuu, objavljenom na Jutjubu, govorili o problemima sa kojima su se suočavali u Iranu, koji rok muziku smatra protivnom islamu, navodeći da su srećni što žive u Njujorku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JJ

    12. novembar 2013 | 09:08

    Strasno

  • Perica

    12. novembar 2013 | 10:05

    Nema nista gore od religijske zatucanosti i kretena koji sebi daju za pravo da talibanisu i odredjuju drugima pravila po kojima ce ziveti ne prezajuci ni da ubijaju. Na zalost i kod nas su takve struje vrlo jake i velika je opasnost da i Srbija upadne u zamku pravoslavne talibanerije.

  • Goran

    12. novembar 2013 | 11:16

    Morali su da pobegnu u ameriku da bi mogli da se drogiraju.Cuo sam ove likove kako pevaju i sviraju mislim da ce komsije biti vecno zahvalne ovom sto ih je eutanazirao.Holivud ce snimiti film o ovim narkomanskim iranskim homoseksualcima,neko ce da im objavi posthumni album,otporasi u Iranu ce dobiti idole.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA