Opet razbijena tabla u Vukovaru!

Trojica Vukovaraca, razbili su novu tablu koja je zamenila prethodno razbijenu u ponedeljak. Počinioci su privedeni, a hapšenje trojice Vukovaraca izazvalo je okupljanje i protest tridesetak građana ispred policijske stanice i blokadu ulice koja tuda prolazi

  • 11

Novu dvojezičnu tablu, koja je postavljena jer je prethodna razbijena u ponedeljak, razbila su trojica Vukovaraca, dvojica 40-godišnjaka i jedan 63-godišnjak. Prilikom razbijanja dvojezične ploče, oni su se sukobili s policajcem koji je lakše povređen.

- Počinioci su privedeni i u toku je uviđaj - izjavio je portparol vukovarsko-sremske Policijske uprave Domagoj Džigumović.

Latinicno-ćiriličnu tablu na zgradi vukovarske policije juče popodne je grabljama razbio 41-godišnjak iz Vukovara koji je priveden i krivično prijavljen. Ubrzo je postavljena nova tabla koja je danas ponovno razbijena.

Policija je potvrdila da su tri muškarca, dvojica 40-godišnjaka i 61-godišnjak, danas nešto pre podneva razbili dvojezičnu tablu na zgradi vukovarske policije, pri čemu su se fizički sukobili s policijskim službenikom.

Jedan od učesnika protesta rekao je, međutim, da je ploču razbio 40-godišnji Damir Pajčić dok su druga dva uhapšena - Robert Horvat (40) i Ante Čulina (61) samo stajali sa strane.

On je dodao i da je Pajčić u sukobu s policijskim službenikom zadobio povrede i prevezen je u vukovarsku bolnicu, a novinarima je pokazao i slike snimljene posle razbijanja table.

Hapšenje trojice Vukovaraca izazvalo je okupljanje i protest tridesetak građana ispred policijske stanice i blokadu ulice koja tuda prolazi.

Oni traže da se uhapšeni puste na slobodu, a u zgradu policije došao je i Tomislav Josić, predsednik štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, organizacije koja okuplja protivnike ćirilice i koja je inicirala proteste u kojima su skidane dvojezične table sa zgrada državnih institucija.

Portparol policijske uprave vukovarsko-sremske Tomislav Džigumović odustao je od obraćanja okupljenima, jer su ga učesnici protesta u više navrata nadglasali.

- To je posledica dizanja tenzija i svih događaja vezanih za izmenu statuta grada Vukovara (kojom je, praktično, zabranjena službena upotreba ćirilice). To pokazuje da ljudi nisu svesni posledica onoga što rade i govore. Bez obzira na politički program i želje i bez obzira na to što neki ovo žele politički da iskoriste, to definitivno nije put i, nažalost, kako se bliži 18. novembar, Dan sećanja, tenzije sve više rastu - ocenio je zamenik gradonačelnika Srđan Milaković.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marrina

    12. novembar 2013 | 17:42

    Kako ih ne mrzi vise...

  • Komšija iz Vojvod8ne

    12. novembar 2013 | 20:01

    Svako veče proveram tablu od naše ulice.Odahnuo..ipak sam u Srbiji..Mislim da je neskidaju zato što je na 4 jezika Plašićemo decu sa pričama "Doćiće hrvat da nam skine tablu"

  • Duska

    12. novembar 2013 | 20:00

    Pa oni to skidaju zato sto ne mogu nauciti cirilicu kao mi...preteska im je...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA