UDAR NA TAJKUNE: Predsednik FK Partizan Dragan Đurić sateran uza zid!

Posle potvrde prvog potpredsednika Vlade Srbije da će za nekoliko dana biti pokrenuti postupci protiv nekih tajkuna, među njima je zavladala opšta panika, a prvi na redu je predmet "Veterinarski zavod"

  • 16

Posle najave prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da će za nekoliko dana biti pokrenuti postupci protiv nekih tajkuna, među njima je zavladala opšta panika, a na udaru će se naći predmet "Veterinarski zavod", koji se nalazi na spisku spornih privatizacija.

Taj predmet je završen, pa samim tim i istraga protiv vlasnika Dragana Đurića.

- Đurić je do guše upetljan u brojne malverzacije, ne samo u privatizaciji Zavoda, već i "Zekstre", a proverava se i njegova uloga kao predsednika Partizana, kao i svih političara koji ga štite. Protiv njega ima toliko materijala da niko, sve i da hoće, neće moći da ga zaštiti. Predmet je završen, pitanje je dana kad će uslediti konkretne akcije. Nije tajna da Đurićeva preduzeća duguju ogroman novac na ime neplaćenog poreza. Zna se da u razvijenom svetu vlada poslovica da je u životu jedino izvesno da mora da se umre i da se plati porez. Vučić će sigurno uspeti u nameri da tako nešto sprovede u Srbiji - otkriva izvor Kurira iz MUP Srbije.

Zvanične informacije iz policije juče nije bilo moguće dobiti, a ni Dragan Đurić nije odgovarao na pozive.

Kako prenosi ovaj list, osim njega još jedan tajkun naći će se "na udaru“, ali se sve radi u tajnosti da informacije ne bi curele.

Podsetimo, Vučić je gostujući u "Utisku nedelje“ istakao da su najveći srpski biznismeni imali sistem da odu kod banaka i uzimaju kredit za kreditom, bez pravog pokrića.

- Na primer, jedan od njih kaže: "Treba mi sto hiljada tona žita, dajem ti menicu kao garanciju moje firme, a onda će moj kolega, koji je takođe veoma uspešan, da avalira tu menicu i to što smo uzeli i garantovali". To nama ne ulazi u bilanse preduzeća, jer banke to ne mogu da provere. Banke će novim kreditima da finansiraju sve garancije koje plaćamo i tako ćemo da urušimo sva preduzeća i bankarski sektor, urušićemo sve - opisao je Vučić način na koji su dvojica tajkuna oštetili državu.

- Kad uzmeš malo kredita i kad si malo dužan, to je tvoj problem, a kad uzmeš mnogo i kad su to desetine i stotine miliona, onda je to državni problem. Znamo da je tajkune štitila prethodna vlast - izričit je bio Vučić.

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tony

    14. novembar 2013 | 11:39

    Selektivno sprovodjenje "pravde",obojeno pre svega navijackim bojama...ili pre svega pitanje,dali je gosn Covic tajkun ili nije ?

  • GORAN

    14. novembar 2013 | 11:28

    Zvezdas sam,sada ce ovo ispasti da Vucic zeli da oslabi grobare...ODMAH GA UHAPSITI!!!

  • Oko

    14. novembar 2013 | 12:48

    Bilo je i krajnje vreme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA