OGNJANOVIĆI U POLICIJI: Za Tijanino lečenje bilo potrebno 3 miliona dolara!

Roditelji Tijane Ognjanović su u policiji izjavili da su nastavili da prikupljaju novac i nakon što su dobili dovoljno za operaciju, jer je planirani postoperativni tok trebalo da bude izuzetno skup

  • 29

Jelena i Nebojša Ognjanović su, na zahtev tužilaštva, dali izjave u policiji o navodnim malverzavijama sa računa njihove ćerke Tijane.

Oni su detaljno objasnili inspektorima odeljenja za privredni kriminal MUP-a u Beogradu, na koji način su raspolagali sa novcem i naveli da nije bilo nezakonitog trošenja novca.

Kako "Blic" nezvanično saznaje, roditelji Tijane Ognjanović su policajcima objasnili da je sa njenog računa, na kojem je bilo 2.580.000 evra, oko 1.260.000 evra preneto na račun majke, Jelene Ognjanović. To je, kako su naveli, urađeno po savetu banke kako bi u Sjedinjenim Američkim Državama lakše plaćali račune za postoperativni tok.

Takođe, Nebojša Ognjanović je u policiji odgovorio zašto novac nije prebačen za lečenje bolesne devojčice Ljubice Adamić, podatak koji je u javnost izneo Sergej Trifunović. Kako prenosi "Blic", Ognjanovići tvrde da su nastavili da prikupljaju novac i nakon što su dobili dovoljno za Tijaninu operaciju, jer je planirani postoperativni tok trebalo da bude izuzetno skup, odnosno bilo im je potrebno ukupno oko 3 miliona dolara.

Njihove izjave biće prosleđene tužilaštvu Osnovnog suda u Beogradu.

Tužilaštvo treba da utvrdi, na osnovu iskaza Ognjanovića, da li je bilo određenih zloupotreba, odnosno krivičnog dela, i ukoliko se utvrdi da je bilo nepravilnosti biće podneta krivična prijava.

Čeka se ostavinska rasprava 26. novembra, posle koje će biti odučeno gde će novac biti preusmeren.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad Minic

    14. novembar 2013 | 19:35

    Niko nije rekao da ste trosili vec da ste zadrzali novac za sebe i da ne date drugoj deci da se lece,proslo je par meseci a vi necete da date nova da pomognete drugima,Stavise onima zahvaljujuci kojim je skupljen taj novac se ne javljate,a svaki dan nam umiru deca.. Svaka bol je za postovanje ali to nije opravdanje...

  • Marija

    14. novembar 2013 | 19:44

    Upravo tako Nenade, niti ko trazi da vrate, novac je dat za lijecenje od srca, to valjda zasluzuje postovanje i zahvalnost, razumijevanje za drugu bolesnu djecu. Tek sada mi je sve mutno, premijer nasao da daje OBJAVU, daj molim vas, ako je Dacic nesto rekao ne znaci da je istina, zapravo tek sad smrdi, sta se on petlja, nesto se tu resava po brzom postupku.

  • Paracinac

    14. novembar 2013 | 20:41

    Ja bih se plasio da zadrzim taj novac,iako je po zakonu.Ima nesto iznad nas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA