IRANSKI MINISTAR: Fejsbuk nije kriminalno sredstvo!

Ministar kulture Džanati je istakao kako i sam koristi Fejsbuk i kako bi nadzorni organ trebalo da skine sadašnju zabranu njegovog korišćenja, koja je uvedena zbog navodnih "zloupotreba"

  • 1

Iranski ministar kulture Ali Džanati je ponovo ustao u odbranu društvenih medija, tvrdeći da Fejsbuk nije "kriminalno sredstvo" i da ne bi trebalo da bude zabranjen.

U izjavi za novinsku agenciju Fars, Džanati je istakao kako i sam koristi Fejsbuk i kako bi nadzorni organ trebalo da skine sadašnju zabranu njegovog korišćenja, izveštava AP. Džanati se već i ranije zalagao da sve društvene mreže budu dostupne Irancima.

U Iranu su društvene mreže zabranjene zbog navodnih "zloupotreba", pošto su ih opozicione snage široko koristile tokom nemira 2009, nakon ponovnog izbora bivšeg predsednika Mahmuda Ahmadinedžada.

Džanatijeve primedbe odslikavaju rastući rascep između sadašnje umerene iranske vlade predsednika Hasana Rohanija i desničarskih snaga. Rohani nema ovlašćenje da donese odluku o oslobađanju društvenih medija jer se to u Iranu smatra pitanjem unutrašnje bezbednosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mery

    16. novembar 2013 | 16:08

    Koliko su ti platili da to kazes. Fb je zloupotreban. Na svaki nacin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA