Haker osuđen na 10 godina za sajber napad! (FOTO)

Anarhista i haker Džeremi Hamond, koji je rekao da je deo grupe “Anonimusi”, optužen je za krađu podataka od Stratfora 2011. godine, kompanije koja se bavi globalnim ekonomskim, političkim i obaveštajnim analizama

  • 4

Federalni sud u Njujorku je danas osudio Džeremi Hamonda (28) na deset godina zatvora, pošto je proglašen krivim za sajber napade na kompaniju "Stratfor".

Anarhista i haker Džeremi Hamond, koji je rekao da je deo grupe “Anonimusi”, optužen je za krađu podataka od Stratfora 2011. godine, kompanije koja se bavi globalnim ekonomskim, političkim i obaveštajnim analizama.

Podaci uključuju detalje za više od 850.000 klijenata, računajući vlade i mnogobrojne državne agencije. Neki od ukradenih materijala su postepeno bili objavljivani na Vikiliks sajtu.

Sa kreditnih kartica, koje su povezane sa ukradenim detaljima, potrošeno je više od 700.000 dolara, pri čemu je deo novca otišao u dobrotvorne svrhe i za Crveni krst. Njegovi podržavaoci su Hamonda nazvali istinskim elektronskim Robinom Hudom.

Vikiliks je ranije objavio saopštenje povodom ovog slučaja, rekavši da se “administracija predsednika Obame prema Hamondu ponaša sramotno”.

Hamond, koji je operisao pod pseudonimima “crediblethreat” i “yohoho”, je uhapšen prošle godine.

On se na sudu u maju izjasnio da je kriv za hakovanje Stratfora.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA