Tinejdžeru u Belfastu paravojska pucala u noge

Od juna je u Severnoj Irskoj zbog napada paravojnog tipa uhapšeno blizu 70 ljudi. Prema saopštenju belfastske zdravstvene službe, ranjeni dečak je hitno operisan i njegovo stanje je stabilno

  • 0

Maskirani ljudi, verovatno pripadnici neke paravojne grupe, upali su rano jutros u jednu kuću u protestantskoj četvrti severnoirskog grada Koulrejn i upucali u noge dečaka Metjua Kembela (15).

Napad se dogodio u trenutku jačanja tenzija između protestanata i katolika u Severnoj Irskoj, koji u toj britanskoj provinciji dele vlast posle mirovnog sporazuma 1998, posle tri decenije bombaških napada i puškaranja, izveštava AFP.

Poslednjih nedelja registrovana je serija incidenata, uključujući pokušaj ubistva jednog bivšeg policajca, postavljanjem bombe pod njegov automobil, i bacanjem bombi na sedište jedne centrističke partije u Belfastu.

Od juna je u Severnoj Irskoj zbog napada paravojnog tipa uhapšeno blizu 70 ljudi.

Prema saopštenju belfastske zdravstvene službe, ranjeni dečak je hitno operisan i njegovo stanje je stabilno.

Pomoćnik šefa policije Severne Irske Vil Ker je napad na dečaka ocenio kao "ludost" kakvoj nema mesta ni u jednoj civilizovanoj državi sveta, uz napomenu da je još rano za identifikaciju osumnjičenih.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA