• 31

SRPSKI PERPETUUM MOBILE: Pronalazač iz NS otkrio nepotrošiv izvor energije! (FOTO) (VIDEO)

Vekovima sanjan san čovečanstva da se napravi mašina koja proizvodi više energije nego što je uloženo čini se da je ostvaren. Veljko Milković izumeo je mašinu kojom pomera temelje nauke

  • 31

Vekovima sanjan san čovečanstva da se napravi mašina koja proizvodi više energije nego što je uloženo, čini se da je ostvaren. Naime, novosadski pronalazač Veljko Milković izumeo je mašinu kojom pomera temelje nauke.

Prvi put je, prema rečima stranih naučnika, dokazano da se iz jednog mehaničkog procesa može dobiti više energije nego što je u njega uloženo. Milkovićev "dvostepeni mehanički oscilator", na osnovu koga je on patentirao jedinstvenu pumpu za vodu, obišao je svet.

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

Iako deluje jednostavno, prema rečima naučnika, radi se o fundamentalnom otkriću - spoju poluge i klatna, ljuljaške i klackalice kojim se dobio novi mehanički uređaj, koji može da olakša brojne teške poslove među kojima su vađenje nafte, rad teških presa, proizvodnju struje.

Reč je o čistom izvoru energije, koji može da spreči konflikte u svetu.

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

- Cela nauka i tehnika otišle su u pogrešnom pravcu. Sad imamo napredniju tehniku, koja radi po potpuno novim principima. Imamo klatno i polugu i inetrakciju klatna i poluge. Arhimed se bavio polugom, Galilej klatnom, ali nisu se mogli udružiti zato što nisu živeli u isto vreme... Oni nisu mogli sarađivati, a ove dve stvari nisu spajane - kaže Milković za Telegraf.

On objašnjava da ovo znači "da imamo izobilje energije od gravitacije, jer klatno osciluje usled gravitacione sile, gravitacija je nepotrošiva i na nju ne možemo uticati. Imamo potpuno prirodnu energiju, koja ne može da se potroši".

Foto: Wikipedia.org / Ternit

Foto: Wikipedia.org / Ternit

Malo kroz šalu ovaj istraživač kaže: "Ovo može biti i dobra teretana, u kojoj bi se struja proizvodila snagom ljudskih mišića, a kako kaže na taj način bi se rešio problem nezaposlenosti, ali i huligana. Ovde bi se svaki čovek bavio sportom, a za razliku od plaćanja teretane, ovde bi za vežbanje bili plaćeni".

S puno ponosa, Milković kaže da je ovo njegovo otkriće zatalasalo svet. Koristeći njegov princip u Italiji se već prave pumpe za vodu, a proučavanjem njegovog patenta bave se i u Americi, Indiji, Meksiku...

Pre sedam godina, američka organizacija "Nju enerdži kongres" ovaj patent proglasila je za jedan od 100 najboljih energetskih tehnologija, a Gravitaciona energetska korporacija iz Amerike nagradila ga je s 200 deonica.

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

Gluva na nova otkrića nije ostala ni država - za svoje istraživanje novosadski pronalazač dobio je sredstva i od republike i od pokrajne. Ulaganje se isplatilo.

Veljko Milković rođen je 1949. u Subotici i od 1952. živi u Novom Sadu gde se školovao i studirao istoriju. Pored zanimanja za prošlost, bavi se istraživanjem, pronalazaštvom, inovacijama, izučavanjem istorije pronalazaka, futurističkim projektima, pisanjem...

Poseduje oko 114 pronalazaka, od toga 40-ak objavljenih pronalazaka od kojih su neki u višegodišnjoj primeni i 29 odobrenih patenata. O nekima od njih Telegraf će pisati narednih dana.

(M. Batinić / Video: I. L.)

Komentari

  • Predrag Marceta

    Uredjaj koji radi na istom pricipu sam video pre vise od 20 godina u keliji Oca Stefana na Karulji,ispod Atosa. Bio je instaliran u njegovoj pecini i tvrdio mi je da je napravio aparat koji proizvodi energiju kojom ce restiti sve svetske probleme i da su mu Japanci za patent nudili 3.000.000.000 dolara. Ja mu nisam poverovao, ali izgleda da je bio u pravu. Pozdrav, Predrag

  • milutin

    za ovog Vladimira da kazem.Avetinjo bozja ne sprdaj se sa svojim detetom kakav magnetizam i bakraci sramte bre bilo budaletino jedna

  • Belic

    Ovde se koristi Kineticka energija i gravitacij. Ne vidim kako bi ovim pokretali veliki generator i proizvoditi struju mora se traziti mnogo dalje priroda je dala uslove ovo nije perpeto mobile po cim se zaustavlja samznaci da nema visak energije koje bi odrzavalo perpetualno okretanje ima osobe koje su dosta vise pronasliali se plase da se pojave Svaka cast svima koji se trude za bolje sutra pozdrav

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima