SRAMOTA: Odmaralište u kom bogati imitiraju siromaštvo! (VIDEO)

Imućniji Južnoafrikanci mogu da se oprobaju u sirotinjskom životu tako što će živeti u baraci, po ugledu na milione svojih siromašnih sugrađana

  • 1

U rizortu "Emoja" u Južnoafričkoj Republici bogati se pretvaraju da su siromašni, živeći u šupama od salonit ploča, sa parafinskim svećama, radiom na baterije i poljskim toaletom.

Jedina razlika između njih i pravih siromaha je u tome što ovde imaju toplu vodu, udobne krevete i internet, a prenoćište košta 80 dolara, 18 dolara manje od prosečne mesečne zarade običnog radnika u ovoj zemlji.

Ovaj trend u koji su se bogataši prosto zaljubili, naišao je, međutim, na kritiku javnosti, koja smatra da je ovo vulgarna uvreda za sve koji žive u stvarnom siromaštvu. Tako je pisac Zakari Levenson odmaralište koje vlasnici ocenjuju kao idealno za tim bilding, okupljanje sa prijateljima i fensi tematske zabave, osudio kao ruganje i nazvao ga pornografijom, u čemu su ga podržali mnogi kritičari društva.

Izleti u bedu nisu novost nigde u svetu, a jedna od novijih ponuda je vikend beskućništvo koje može da se iskusi u Sijetlu u društvu "profi" uličara i pod njihovom zaštitom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gogo

    20. novembar 2013 | 22:28

    Trebalo bi da se siromasi i bogataši zamjene, recimo na mjesec dana pod istim uvjetima za 80 dolara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA