Srpski lektorati polako nestaju!

U mnogim zemljama je broj lektorata smanjen, a srpski jezik se danas kao samostalni studijski progam izučava u samo 12 gradova u Evropi, pokazalo je istraživanje

Komentari

  • max

    21. novembar 2013 | 15:17

    Ma mi nemamo ni kompletan jezik...20% su turcizmi..Sto se ti strucnjaci ne okupe i smisle srpsku rec za Bubreg.To je inace turska rec ,kao i mnoge druge.

  • Daca

    21. novembar 2013 | 13:16

    Na žalost maternji tj. srpski jezik sve se manje uči i u Srbiji.1985. srpskohrvatski mi je bio drugi jezik na Filološkom fakultetu koji sam studirala i završila sam ga sa zadovoljstvom zahvaljujući divnim profesorima i asistentima sa katedre za srpski jezik.Kada mi je sin krenuo u osmi razred (pre dve godine) morala sam da nabavim novu gramatiku jer su se u medjuvremenu pojavila silna neka nova gramatička pravila koja je ,ni sama ne znam, ko smislio a koja su katastrofalno objašnjena u školskim gramatikama.Deca ih ne razumeju, profesori su zatrpani planom i programom koji prave neadekvatne i nedovoljno stručne osobe pa tako niti mogu na pravi način da prenesu deci svoje znanje, niti deca pokazuju trunku interesovanja za svoj jezik.Sve u svemu srpski ,onako kako bi trebalo da budestudiran, polako ali sigurno zamire!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA