BELFAST: Eksplodirala bomba kod velikog tržnog centra

U eksploziji niko nije povređen. Više maskiranih osoba je upalo u automobil i vozaču naložilo da eksplozivnu napravu odveze do trga Viktorija

  • 0

Policija Severne Irske je danas saopštila da je u blizini jednog od najvećih trgovinskih centara u Belfastu kasno sinoć eksplodirala bomba, ali da tom prilikom niko nije povređen.

Više maskiranih osoba je upalo u automobil i vozaču naložilo da eksplozivnu napravu odveze do trga Viktorija, preneo je Rojters.

Pre nego što je došlo do eksplozije, koja je bila samo delimična, evakuisani su građani i zgrade na području oko trga Viktorija, saopštila je policija.

- Oko 23.15, dok se tehničar za demontažu bombe spremao da izvrši pregled automobila, eksplozivna naprava je delimično eksplodirala - izjavio je portparol policije.

Tokom protekle dve nedelje je u Severnoj Irskoj zapaljeno ili uništeno više automobila, dok je u Belfastu, Londonderiju i Njuriju deaktivirano više manjih bombi.

Severna Irska je od kraja šezdesetih godina prošlog veka bila poprište sukoba između protestanata i katolika, koji je odneo više od 3.600 života, a tri decenije dug sukob je okončan mirovnim sporazumom 1998. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA