Sutra ostavinska rasprava porodice Ognjanović

Kao naslednici zaostavštine u sudskim spisima navedeni su njeni roditelji Jelena i Nebojša Ognjanović, koji bi sutra trebalo da se pojave na ročištu

  • 13

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu sutra bi trebalo da počne postupak za raspravljanje zaostavštine Tijane Ognjanović (8), koja je preminila 15. jula u bolnici u Hjustonu čekajući na transplantaciju srca, za koju su u humanitarnoj akciji građani skupili oko 2.580.000 miliona evra.

Kao naslednici zaostavštine u sudskim spisima navedeni su njeni roditelji Jelena i Nebojša Ognjanović, koji bi sutra trebalo da se pojave na ročištu. S obzirom na to da je jedan deo prikupljenog novca uplaćen na Tijanin račun, izvesna nepotrošena svota biće predmet ostavinske rasprave. Ognjanovići su prethodnih nedelja prozivani u medijima oko povraćaja prikupljenog novca, a po nalogu tužilaštva, saslušani su u policiji u svojstvu građana radi prikupljanja obaveštenja.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je 14. novembra da "nije utvrđeno da je s računa Tijane Ognjanović trošen novac za bilo šta, osim za njeno lečenje". Dačić je dodao da je verovatno bilo pokušaja manipulacija novcem koji je prikupljen za Tijanino lečenje i dok je ona bila živa, i u tom smislu je predložio osnivanje fondova za lečenje obolele dece.

Za operaciju Tijane Ognjanović u humanitarnoj akcji prikupljeno je 2.580.000 miliona evra, od čega je za lečenje u Hjustonu plaćeno 1,1 milion dolara. Sa još 87.000 dolara plaćene su avionske karte i boravak u bolnici, dok je sahrana devojčice koštala 1,6 miliona dinara. Na Tijaninom računu ostalo je 405.000 dolara, a na dva računa na ime njene majke još 1,26 miliona evra, pišu mediji.

Tijanini roditelji inače imaju pravo da sudu predlože isključenje javnosti sa suđenja radi zaštite porodičnih interesa.

Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    25. novembar 2013 | 16:41

    Konačno da se ovo završi da vrate pare koje je ostalo na računu. Veoma bezobrazno sa njihove strane da novac koji je ostao prisvoje. Novac koji je ostao, nek se da drugoj deci.

  • Daimonion

    25. novembar 2013 | 17:08

    Zorice jeste li napravili sneška?

  • Bojan

    25. novembar 2013 | 17:35

    Pa tuuuuu si lutko! A ja mislio ispraznila ti se baterija..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA