KOPAONIK: Sneg napadao 30 centimetara, čisti se po 16 sati dnevno

- Nema zastoja na putu. U planu zimske službe održavanja predviđen je jedan kamion koji svakodnevno radi po 16 i više sati i specijalna mašina za proširenje profila puta usled snežnih nanosa i smetova - rekao je izvršni direktor Kruševacputa

  • 3

Sneg koji je prethodnih dana padao na Kopaoniku formirao je snežni pokrivač od blizu 30 centimetara, a putni pravac ka tom skijaškom centru iz pravca Brzeća je prohodan.

Na Kopaoniku je danas zabeležena temperatura od minus šest stepeni, a kruševački putari kažu da na kolovozu ima ugaženog snega do tri centimetra.

Radmilo Ranđelović, izvršni direktor sektora održavanja u Kruševacputu, rekao je Tanjugu da je na ovom putnom pravcu prvi put intervenisano 15.novembra i od tada se redovno posipa sol na mestima koja mogu biti kritična na niskim temperaturama.

- Nema zastoja na putu. U planu zimske službe održavanja putnog pravca Brzeće-Kopaonik predviđena je mehanizacija u punom sastavu - jedan kamion koji svakodnevno radi po 16 i više sati i specijalna mašina za proširenje profila puta usled snežnih nanosa i smetova - rekao je Ranđelović.

Prema njegovim rečima, obezbeđena je dovoljna količina soli za celu sezonu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile protiv tranzicije

    25. novembar 2013 | 19:09

    To je zimski ski centar, tako da putu ne sme da bude snega ni 5cm ako rade kao sto kazu 16h dnevno. A ja koliko znam bude nanosa na putu i to dosta. Po svetu se ne hvale koliko rade , a putevi im budu bez snega i leda ka takvim ski centrima. Najbolje bi bilo da te klepaju po usima za boravak na kopaoniku, a da dolazis helikopterom. Idealno.

  • Ex sns

    26. novembar 2013 | 14:22

    Daj cistite to da bi nam budzovani mogli na skijanje.

  • Vera

    26. novembar 2013 | 17:33

    Ajd sad,krem de la krwm,pohitajte,pa izlomite te svoje alave noge....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA