VEROVALI ILI NE: Smrtna kazna šeiku vladajuće porodice u Kuvajtu!

Šeik Fejsal Abdula Al-Sabah osuđen je na smrtnu kaznu zbog ubistva svog nećaka, šeika Basela Salema Al-Sabaha, zbog članstva u bordu jednog sportskog kluba

  • 14

Vrhovni sud Kuvajta potvrdio je danas smrtnu kaznu za člana vladajuće porodice, osuđenog da je 2010. ubio nećaka, javio je Frans pres.

Šeik Fejsal Abdula Al-Sabah osuđen je da je ubio šeika Basela Salema Al-Sabaha u njegovoj palati u junu 2010. godine zbog, kako se navodi, prepirke oko članstva u bordu jednog sportskog kluba. Kazna je konačna, ali kuvajtski emir može da je preinači u doživotni zatvor.

Šeik Basel je unuk pokojnog kuvajtskog emira šeika Sabaha Salema Al-Sabaha i sin pokojnog ministra odbrane i unutrašnjih poslova šeika Salema Al-Sabaha, podsetio je AFP.

Sudovi u Kuvajtu u prošlosti su izricali smrtne kazne članovima vladajuće porodice Al-Sabah, navodi francuska agencija, dodajući da je Kuvajt obnovio izvršenje smrtne kazne posle moratorijuma uvedenog 2007. godine.

Blizu 50 osuđenika trenutno čeka na egzekuciju, naveo je AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    25. novembar 2013 | 21:51

    Sta reci, svaka cast za nekorumpitano sudstvo. Mada je jako tesko podkupiti nekog u drzavi gde su svi bogati... Inace sam protivnik smrtne kazne.

  • Apsolutno romanticno !

    26. novembar 2013 | 00:34

    Kazna je po Serijatu. Tako je u Islamu,nema cile mile ..

  • NL

    25. novembar 2013 | 23:14

    I ja sam protiv smrtne kazne, ali ovo je donekle opravdano. To je dokaz da bogati nemogu tako kao hoce i za njih ima Sud i ovo treba svugde u svetu da se primeni ( nemislim sa Smrtnim kaznama ) nego netreba dozvoliti, da nam tajkuni i bogati vladaju drzavom.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA