Istina o trgovini organima znaće se 2014?

SAD će nastaviti u potpunosti da pružaju podršku ambasadoru za ratne zločine Klintu Vilijamsonu i njegovom timu koji sprovodi istragu, kaže direktor Kancelarije za jugoistočnu Evropu u Stejt departmentu Džonatan Mur

  • 4

Direktor Kancelarije za jugoistočnu Evropu u Stejt departmentu Džonatan Mur kaže da će se 2014. razjasniti stvari koje se tiču istrage o trgovini organima na KiM, kao i da se istraga nastavlja.

Mur je rekao da SAD nastavljaju u potpunosti da pružaju podršku ambasadoru za ratne zločine Klintu Vilijamsonu i njegovom timu koji sprovodi istragu. On je, takođe, pohvalio saradnju Vojske Srbije sa američkom armijom, ocenivši je odličnom, iako je Srbija proglasila vojnu neutralnost.

Mur je, u ponedeljak na tribini o budućnosti Zapadnog Balkana u EU, naglasio značaj borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije u svim državama jugoistočne Evrope.

Veoma kritičan istup prema napretku zemalja regiona imao je Haki Abazi, programski direktor za Zapadni Balkan Rokfeler fondacije iz Njujorka, koji je ocenio da je Balkan sada na kritičnom raskršću kada je u pitanju nastavak evrointegracija. Prema njegovom mišljenju, organizovani kriminal je najveća opasnost za ovu teritoriju.

On je bio posebno kritičan prema međunarodnoj zajednici i njenim snagama na Kosovu, ocenivši da EU daje "lažna obećanja" Kosovu da napreduje u evropskim integracijama i da "Euleks nema kapacitete da se obračuna sa velikim vođama na Kosovu", kao i da "međunarodna zajednica zbog utiska o stabilnosti ne dira ljude kao što su Milorad Dodik ili Hašim Tači".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbbb

    26. novembar 2013 | 11:01

    "ambasador ratnih zlocina".....aaaaauuuuuu...koje radno mesto...a ministar klanja ili tako nesto??? Ima li ga??

  • Marrina

    26. novembar 2013 | 12:22

    SAD ce da nastavi istragu o ukradenim organima,pa svasta oni vec znaju sve to i zna se kako su shiptari dobili kosovo a sad ce da isteruju tu neku pravdu..kako ih mrzim pa to je strasno..

  • Tutor

    26. novembar 2013 | 14:54

    Šta ovi Rokfelerovi seru kad se pouzdano zna da oni učestvuju u sličnim kriminalnim aktivnostima širom sveta. Te srpske organe su dobili ljudi koji su s njima na prst u dupe. Taj kriminal organizuju vlada SAD, Rokfelerovi, Rotšildi i slične belosvetske vucibatine koje nastoje da nam poture novi svetski poredak smrtonosnim vakcinama i GMO hranom, ali stići će njih čekić u glavu daće dragi Bog, nad njihovim leševima igraće Sloboda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA