IRAK: 33 osobe ubijene pucnjima u glavu!

U Bagdadu u seriji ubistava i bombaških napada nastradalo je uglavnom šitsko i sunitsko stanovništvo, osim njih među žrtvama su civili i učitelji

  • 0

Najmanje 33 osobe izgubile su život u seriji ubistava i bombaških napada u Iraku, javio je BBC, pozivajući se na današnja saopštenja zvaničnika.

U Bagdadu, u šitskim i sunitskim četvrtima pronađeni su leševi 18 ubijenih osoba, među kojima su tri muškarca i dve žene iz iste porodice.

Policija je u Bagdadu pronašla osam muških leševa upucanih u glavu i bačenih na njivu u pretežno sunitskom predgrađu na jugu, Arab Džaburu.

Još pet beživotnih tela pronađeno je u severozapadnoj šitskoj četvrti Šula, upucanih u glavu i grudi, sa zavezanim nogama.

Pet članova jedne, kako se izveštava sunitske porodice, ubijeno je u pretežno šitskoj četvrti Hurija.

Jedan civil ubijen je kada su naoružani napadači otvorili vatru po autobuskoj stanici u šitskoj četvrti Baja na jugu glavnog grada Iraka.

U gradu Ramadiju, zapadno od Bagdada, najmanje devet ljudi je poginulo a 20 je ranjeno, u samoubilačkim akcijama i oružanim napadima na dve policijske stanice.

Dva civila su poginula kada je bomba eksplodirala u južnoj bagdadskoj četvrti Dora, a još najmanje jedna osoba izgubila je život u eksploziji granate u susednoj oblasti.

U Mosulu su, kako izveštava britanska radiodifuzna mreža, ubijena su dva učitelja.

BBC podseća da je nasilje između šita i sunita povećano u Iraku prethodnih meseci.

Sektaško nasilje eskaliralo je u aprilu posle napada vladinih snaga na sunitski kamp antivladinih protesta kod Havidže, severno od Bagdada.

Demonstranti su tražili ostavku šitskog premijera Nurija Malikija, kog optužuju za probleme manjinse sunitske zajednice.

Prema podacima UN, do sada je u nasilju u oktobru poginulo 979 osoba, od čega 158 policajaca i 127 vojnika.

Više od 6.500 civila izgubilo je život od januara, što je najveći broj žrtava od 2008. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA