ZBOG USTAŠKOG POZDRAVA: Suspendovan portparol zavoda u BiH!

Iz Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegovačko-neretvanske županije su naveli da istup Ravića ne odražava stav te institucije i ogradili se od njegovog istupa, kojim je podržao koleginicu, ali i hrvatskog fudbalera Josipa Šimunića

  • 5

Portparol Zavoda za zdravstveno osiguranje Hercegovačko-neretvanske županije Dalibor Ravić suspendovan je sa tog mesta pošto je putem društvene mreže Fejsbuk podržao koleginicu - portparolku Ministarstva turizma Federacije Bosne i Hercegovine u iznošenju ustaškog pozdrava, istim rečima "Za dom spremni".

Kako je saopšteno iz Zavoda, direktor Rade Bošnjak je odlučio da Ravića do daljnjeg udalji s funkcije portparola i da mu "uskrati mogućnost komuniciranja s javnošću u ime zavoda u bilo kojoj formi i obliku".

Iz Zavoda su takođe naveli da istup Ravića ne odražava stav te institucije i ogradili se od njegovog istupa, kojim je podržao koleginicu ali i hrvatskog fudbalera Josipa Šimunića.

Šimunić je poršle nedelje posle utakmice Hrvatska-Island u Zagrebu uzeo mikrofon i poveo skandiranje publike ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

Potom je portparolka Ministarstva turizma i životne sredine FBiH Mija Martina Barbarić, proustaškom porukom na Fejsbuku izrazila podršku hrvatskom reprezentativcu Josipu Šimuniću. I ona je na svom Fejsbuk-profilu napisala ustaški pozdrav - "Za dom spremni".

Federalna ministarka turizma i životne sredine Branka Đurić podnela je disciplinsku prijavu protiv Barbarićeve, obrazloživši da je počinila povredu službene dužnosti i naglasivši da to "nipošto nije stav institucije u kojoj je zaposlena, niti vlade FBiH".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • balkan boy

    27. novembar 2013 | 21:53

    Tesko je komšijama da shvate kako sad preko noci ne mogu da pljuju po svemu, a sve do juce su radili sta su hteli.

  • Dejan

    27. novembar 2013 | 23:37

    Pravi uja vidi ga..polusrbin polu ustasha veci katolik od pape veci nacista od himlera...

  • heroj ulice

    28. novembar 2013 | 08:53

    Skupljao Mujo po sumi drva i naleti na Simunica koji povika "za dom" a Mujo cemu na to " ma jok za dom , za vikendicu " !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA