Nastavlja se blokada zbog azilanata (FOTO)

Meštani sela Vračević kod Lajkovca će u nedelju blokirati Ibarsku magistralu, ukoliko azilantima ne obezbede drugu smeštajnu lokaciju

  • 11

Meštani sela Vračević sinoć su nastavili blokadu lokalnog puta od tog mesta ka Lajkovcu zbog smeštaja, kako kažu, više od 100 azilanata iz Avganistana, Pakistana i drugih država, u dve kuće u njihovom selu.

Član Saveta mesne zajednice Vračević, Živomir Žujović, rekao je Tanjugu da će prekinuti blokadu ukoliko privremeni azil bude dislociran na drugu lokaciju. U suprotnom, meštani će u nedelju blokirati Ibarsku magistralu.

- U našem selu na nasilan način je useljeno od 120 do 150 tražilaca azila u jednu veću i jednu manju porodičnu kuću - rekao je Žujović.

Prema njegovim rečima, u tim porodičnim kućama nema osnovnih uslova za život ljudi i postoji veliki rizik od pojave zaraznih bolesti zbog nehigijenskih uslova. On je rekao i da ih je u toku dana posetio i komesar za izbeglice Vladimir Cucić i predstavnici opštine.

Beogradski mediji preneli su danas da meštani Vračevića blokiraju od noćas sve prilaze selu Bogovođa, gde se nalazi centar za azilante, onemogućavajući im dopremanje hrane, a propuštaju samo kola Hitne pomoći. Bez hrane je ostalo više od 100 azilanata, saznaje B92.

Vlada Srbije je ranije danas najoštrije osudila ispoljeno nasilje i podmetanje požara u objekat namenjen za smeštaj tražilaca azila u Obrenovcu i odredila objekte za njihov privremeni smeštaj.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • anti antifa

    29. novembar 2013 | 07:53

    Najgore što ti azilanti prenose boleštine na koje nismo imuni.Trenutno u Afganistanu i Siriji se pojavio mutirani virus dečje paralize.Ova naša tzv.država da bi se dodvorila EU daje novac za smeštaj azilanata na uštrb sopstvenog naroda koji svakodnevno sam skuplja novac za lečenje svoje dece.Sramota!Zašto ih uopšte negde smeštaju.Zbog čega ih ne proslede odmah u Hrvatsku?Azilanti hoće u EU a ne u Srbiju.A vi dušebrižnici dobro razmislite pre nego vas udare medijski isforsirane lažne emocije

  • <3

    29. novembar 2013 | 08:53

    A vi iz srbije kad dolazite na azil po eu tad vas niko ne dira oni su tu zbog rata traže mirno mesto gde će ziveti, a ne ko vj srbi znate po azilima da se vucete samo zbog novca!

  • Marrina

    29. novembar 2013 | 11:14

    Kao prvo ova banana drzava treba da poostri mere na granicama,jer azilant cim udje u drzavu mora da bude zbrinut po svim konvencijama proklete EU.. Drugo dokle treba da nas brine ko sta po svetu misli o nama?Ova drzava i narod treba da se okrene sebi i svojoj deci a ne da sve drugo bude prioritet..Takav stav je narodu dok*rcio..Nema se para za bolesnu decu,sam narod skuplja novac za njihovo lecenje,a ovamo cim iskrsne nesto azilanti,cigani itd. odmah se reaguje..Pa valjda prioritet moraju da imaju deca?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA