Nedovoljno potpisa protiv ćirilice u Vukovaru

Glavna koordinatorka inicijative za referendum o ćirilici Snježana Patko pozvala je građane da, uprkos opstrukciji vlasti, cenzurisanom i neistinitom medijskom izveštavanju i obmanjivanju javnosti, izađu da daju svoj potpis

  • 11

Vukovarski veterani okupljeni oko tzv. "Stožera (štaba) za odbranu hrvatskog Vukovara" nisu sakupili dovoljan broj potpisa za raspisivanje referendum "Vukovar − ne ćirilici", pa je odbor instalirao štandove uz mesta na kojima će se u nedelju, 1. decembra, građani izjašnjavati na referendum o braku.

Da nije prikupljen dogovoljan broj potpisa saopštili su Koordinaciono opreativni tim i Organizacioni odbor za prikupljanje potpisa. Za iniciranje referenduma potrebno je 450.000 potpisa.

Kako je ranije najavljeno, potpisi će se prikupljati do 1. decembra u ponoć.

Državna izborna komisija upozorila je ranije danas da bi postavljanje štandova "stožera" u blizini glasačkih mesta na kojima će se u neđelju glasati na državnom referendumu o ustavnoj definiciji braka, moglo da zbuni građane.

Glavna koordinatorka inicijative za referendum o ćirilici Snježana Patko pozvala je građane da, uprkos opstrukciji vlasti, cenzurisanom i neistinitom medijskom izveštavanju i obmanjivanju javnosti, izađu da daju svoj potpis.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gogi

    29. novembar 2013 | 20:13

    ВУКОВАР!!!

  • Radovan

    29. novembar 2013 | 23:08

    Вуковаре cрпcки граде!!!

  • Iskren

    29. novembar 2013 | 21:42

    Zaista i iskreno želim da hrvati pored ref.o braku dobiju i referendum o ćirilici.Pozivam sve Srbe iz Hr da predju u Srbiju i nastave život u civilizaciji.Poziv važi i za normalne hrvate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA