• 18

SREĆNA 2014: Skuplji hleb, mleko i meso!

Hleb, mleko, meso i ostale životne namirnice od 1. januara dobiće nove cene, pošto se niža stopa poreza na dodatu vrednost uvećava sa 8 na 10 odsto

  • 18

Od Nove godine plaćaćemo skuplje hleb, mleko, meso i ostale životne namirnice, pošto se niža stopa poreza na dodatu vrednost uvećava sa osam na deset odsto.
Kako je predviđeno Predlogom izmena zakona o PDV, koji bi narodni poslanici trebalo da usvoje po hitnom postupku, iz grupe povlašćenih proizvoda sa nižom stopom, samo personalni računari i njihovi sastavni elementi prelaze ne na 10, već na osnovnu stopu PDV od 20 odsto.

Hotelske usluge poskupeće manje od kompjutera, pošto će se oporezovati stopom PDV od 10 odsto, isto kao i komunalne usluge, udžbenici, dnevne novine, ogrev, ulaznice za pozorišne predstave, koncerte...
Država računa da će se u budžet, po osnovu podizanja niže stope PDV, sliti oko 20 milijardi dinara, dok bi, po računici Ministarstva finansija, u novčanicama građani ovo poskupljenje trebalo da osete po troškovima većim za 0,7 odsto. Odnosno, kako je ministar finansija Lazar Krstić najavljivao, udar na standard zavisiće od toga koliki deo PDV će da se prelije na cene: maksimalan uticaj je, kako kaže, oko 150 dinara, na nivou potrošačke korpe od 20.000 dinara.
(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • danijela

    da li neko od nadležnih shvata da prvog januara je praznik i da ugrožava ljudska prava ljudima koji rade u trgovini,dakle što prvog januara? sede u foteljama i lupetaju propise...beda gladna...a trgovci nisu ljudi i nemaju prava na praznik...jadno

  • NENA

    KAO DA NAM NETREBA NIŠTA U ŽIVOTU OSIM DA SE NAJEDEMO JEFTINOG HLEBA,NIJE MI JASNO DOKLE ĆE DRŽAVA DRŽATI SOCIJALNI MIR POKLANJAJUĆI NARODU JEFTIN HLEB,SRAMOTA JE DA JEDNA FLAŠA VODE KOŠTA VIŠE OD HLEBA,DOKLE ĆEMO SE ZADOVOLJAVATI KOROM SUVOG HLEBA?

  • Davor

    Pa, najjeftiniji smo u regionu. Resenje je, bezanija iz ove bedne I trule drzave.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima