• 0

Pobratimile se BG opština Stari grad i grčka Rige od Fere

- Ovo je početak naše uspešne saradnje koja će se odvijati u obrazovanju, kulturi, sportu i turizmu. Viševekovno prijateljstvo srpskog i grčkog naroda je prava garancija da će ona biti uspešna - rekao je Kovačević

  • 0

Grčka opština Riga od Fere, grada Velestinovo, i beogradska opština Stari grad potpisale su danas sporazum o saradnji i bratimljenju dve opštine i time produbili tradicionalne prijateljske veze dva naroda.
Pre potpisivanja sporazuma delegacije Rige od Fere i Starog grada, predvođene gradonačelnicom Eleni Laitisu i predsednikom Dejanom Kovačevićem, položile su vence na spomenik revolucionaru, pesniku i grčkom nacionalnom heroju Rigi od Fere, koji se nalazi u istoimenoj ulici na Starom gradu, saopšteno je iz Skupštine grada.

- Ovo je početak naše uspešne saradnje koja će se odvijati u obrazovanju, kulturi, sportu i turizmu. Viševekovno prijateljstvo srpskog i grčkog naroda je prava garancija da će ona biti uspešna - rekao je Kovačević.
- Naša opština ima 15.000 stanovnika i pretežno se bavi poljoprivredom, ribolovom i turizmom. U našem gradu Velestinovu, gradimo spomenik Rigi od Fere, kulu sličnu Nebojšinoj u Beogradu - rekla je Laitsou.
Inicijativa o uspostavljanju saradnje potekla od grčke opštine, krajem novembra 2012. godine.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima