• 11

Srpsko tržište ostaje bez bebi-šampona kosili?

Fabrika "Nevena" je u restrukturiranju, a treba da plati 600.000 evra za produženje korišćenja licence švajcarskoj firmi "Greter". Ovaj brend čini 80 posto proizvodnog programa leskovačke fabrike

  • 11

Srpsko tržište ostaće bez čuvenog bebi-šampona "kosili" ukoliko država Srbija ne pomogne leskovačkoj fabrici "Nevena".
Fabrika "Nevena" je u restrukturiranju, a treba da plati 600.000 evra za produženje korišćenja licence švajcarskoj firmi "Greter".

Ovaj brend čini 80 posto proizvodnog programa leskovačke fabrike, pa radnici prete blokadama ako država ne priskoči u pomoć.
- Blokiraćemo Leskovac, sve prilaze gradu, ako nam država ne pomogne. Nevena je bez 'kosili' šampona kao supa bez bibera, kao muškarac bez brkova. Pet stotina članova naših porodica živi od te proizvodnje - zapretio je juče Nebojša Perović, predsednik organizacije Samostalnog sindikata, a iste stavove izneli su i predstavnici drugih sindikata i manjinskih akcionara.
Oni su na konferenciji za novinare u sedištu Samostalnog sindikata za Jablanički okrug podsetili da je država većinski vlasnik "Nevene", u kojoj se redovno primaju plate i uplaćuju doprinosi.
- Ali nema novca za licencu. Neka tih 600.000 evra budu kompenzacija što nam je država oduzela plac od četiri hektara i bez nadoknade ga poklonila Juri - dodao je Perović.
Hemijska industrija "Nevena" je licencu za proizvodnju šampona "kosili" dobila još 1988. godine.
(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cica

    Do sad su mogli da izmisle svoj brend imaju li oni labaratoriju?

  • Dejan

    Ako 200.000 građana kupi šampon koji košta oko 3EUR to bi bio veći deo duga. Pokrenite akciju za Novu godinu!

  • Gago

    Da ali svi ostali proizvodi se uvoze. Država treba da pomogne fabrici, ja sam koristila kosili :-)

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima