• 8

Misija MMF-a u Srbiji

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je ranije da će MMF srpskim vlastima pomoći da sagledaju načine za bolje planiranje i naplatu prihoda, kao i planiranje i sprovođenje rashoda budžeta

 • 8

Tehnička misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) boraviće u Srbiji od danas do 17. decembra, kako bi sagledala stanje u javnim finansijama zemlje.
Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je ranije da će MMF srpskim vlastima pomoći da sagledaju načine za bolje planiranje i naplatu prihoda, kao i planiranje i sprovođenje rashoda budžeta.

On je precizirao da se sa MMF-om još ne razgovara o novom aražmanu, ali da bi za Srbiju bilo dobro da ima aranžman sa tom institucijom i to aranžman iz predostrožnosti, a ne onaj koji podrazumeva bilo kakav zajam.
Stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Kim Daehaeng rekao je da se radi o misiji za tehničku pomoć, koju vodi Odeljenje MMF-a za fiskalne poslove.
Misija će sagledati stanje u upravljanju sistemom javnih finansija u Srbiji i dati određene preporuke u toj oblasti, uključujući planiranje i kontrolu izvršenja budžeta, precizirao je Daehaeng
Misija MMF-a prethodno je boravila u Srbiji od 1. do 7. oktobra, na zahtev srpskih vlasti, sa kojima je razgovarala o najnovijim ekonomskim kretanjima, kao i planovima vlade za 2014. godinu i za naredni srednjoročni period.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Saraja

  Ha ha zasto je on ministar.. da dovodi druge da za njega misle.. Kao da Srbija nema pametnih ljudi, naravno da ima, ali oni nisu pogodni za vlast, jer njima nebi mogli upravljati, kao sa ovim nazivi minstrom

  5
  1

  Podelite komentar

 • pop

  Nista MMF ne moze da pomogne, mogu samo da odmognu i da zaduze narod a kasnije da uslovljavaju tako da Lazare te price pricaj maloj deci!!

  5
  0

  Podelite komentar

 • Ljiljana

  Немојте се задуживати више! Па ко ће те силне кредите да отплаћује. Наши унуци, праунуци, чукунунуци! Докле, аман заман?

  4
  0

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima