BELGIJA: Lančani sudar 100 vozila, dve osobe poginule (FOTO)

U nesreći je povređeno 54 ljudi, od kojih je petoro u kritičnom stanju, 11 ima ozbiljne povrede, dok je 38 lakše povređeno. Zdravstveni radnici i dalje pokušavaju da oslobode povređene putnike iz uništenih vozila, a magla onemogućava spasavanje helikopterom

  • 0

U tri lančana sudara, koji su se dogodili jutros na zapadu Belgije, u uslovima guste magle, sudarilo se oko 100 automobila i kamiona, dvoje ljudi je poginulo, dok su 54 osobe povređene, saopštili su zvaničnici.

Zdravstveni radnici i dalje pokušavaju da oslobode povređene putnike iz uništenih vozila, a magla onemogućava spasavanje helikopterom, javio je AP.

Gradonačelnik obližnjeg grada Zonebeke Dirk Kardun tvrdi da su u sudarima na tri bliske lokacije na autoputu A19 koji povezuje Kortrajk sa Iprom poginule dve osobe, dok pokrajinski guverner Karl Dekaluve navodi da je stradala jedna osoba.

Dekaluve je izjavio i da je povređeno 54 ljudi, od kojih je petoro u kritičnom stanju, 11 ima ozbiljne povrede, dok je 38 lakše povređeno.

Na ranije objavljenim fotografijama sa lica mesta vidi se nekoliko uništenih automobila koji su naslagani jedan preko drugog, dok su drugi automobili prevrnuti, a jedan kamion je udario u graničnik puta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA