• 5

Ovo su kompanije koje će nestati sa američkog tržišta do 2015.

Na spisku sajta "24/7 Wall St." koji svake godine objavljuju spisak kompanija koje bi mogle da nestanu, našli su se: J.C. Penny, Olympus, Marta Stewart Living magazine, LivingSocial i Mitsubishi Motors

  • 5

Svake godine sajt "24/7 Wall St." objavi spisak kompanija čija imena bi mogla postati istorija do kraja naredne godine na američkom tržištu. Spisak za narednu godinu izgleda ovako: 
1. J.C. Penney – Prognoze za nestajanje ove marke garderobe su izvesnije posle velikih gubitaka koje je kompanija pretrpela u poslednjih nekoliko godina zbog prevelike konkurencije na tržištu. Naime, za poslednji kvartal zaključno sa novembrom ove godine, prodaja je opala za 4,8 odsto, bruto marže pao na 29, 5 odsto, a kompanija je prijavila neto gubitak od 489 miliona dolara. Akcije ove kompanije pale su za više od 50 odsto na godišnjem nivou.


2. Olympus – Pored lidera na tržištu kao što su Canon, Nikon i Sony, niko više ne želi da bude u industriji digitalnih kamera i aparata.
Nije tajna da kompanija Olympus koja ima samo sedam odsto tržišnog udela, nije uspela da generiše prognoze profita prethodne tri godine. Stvarna prodaja je manja za čak dve trećine prognoze. Olympus očekuje pad prodaje sa 5,1 na 2,7 miliona jedinica širom sveta. Glavni razlog za pad prodaje jeste pojavljivanje smart telefona sa čipovima i sočivima koji prikazuju slike visokog kvaliteta – kao alternativu digitalnim foto-aparatima.

3. Martha Stewart Living magazine – Do kraja 2012.godine, izdavački deo ove kompanije beleži gubitak prihoda sa 179,1 na 122,5 miliona dolara. U prošloj godini zabeležili su gubitak od 62 miliona dolara a u trećem kvartalu ove godine 27,6 miliona dolara. Glavni problem kod vodećeg časopisa ove kompanije jeste strmoglav pad na reklamnim stranicama.

4. LivingSocial – Najavljeno je da će ovaj sajt grupne kupovine biti prodat nekoj većoj kompaniji ili likvidiran deo po deo do proleća 2014. godine. Zbog velike konkurencije sličnih sajtova kao što su "Groupon" i "eBay" koje imaju veliku bazu klijenata i značajne količine podataka o svojim korisnicima, Living Social nema veliče šanse da opstane.

5. Mitsubishi Motors – Iako nikada nije imao prisutnost u SAD ovaj japanski proizvođač automobila je imao nešto uspeha sa modelima Lancer i Eclipse. Međutim, Mitsubishi će uskoro izaći sa američkog tržišta baš kao što je i njegov japanski konkurent, američki Suzuki Motor Corp. prošle godine. Njegova prodaja je značajno opala na manje od 60 hiljada jedinica u SAD, od 80 hiljada prodatih jedinica u 2011. godini. U 2013. beleži se pad od 0,7 odsto, odnosno nešto manje od 50 hiljada jedinica.Neke od slabosti ove kompanije su slaba postava novih modela i niska pouzdanost vozila.

(Telegraf.rs / Izvor: Bizlife.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos.

    @PS Mitsubishi Outlender....

  • Feki

    Sigurno mnogo bolji od Fijata koga hvale politicki lopovi i njihovi poltroni.

  • PS

    Da li neko zna koji je ovo model automobila na slici?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima