• 32

Svaki poljoprivrednik će imati svog knjigovođu?

- Ima svako jutro da popisujem one dve kokoške i pevca i one tri ovce - komentariše poljoprivrednik Veljo Milović iz Ribaševine činjenicu da će morati da angažuje knjigovodstvenu agenciju po novom Zakonu o porezu na dohodak

  • 32

Poreska uprava potvrdila je da poljoprivredna dobra po novom Zakonu o porezu na dohodak moraju da vode poslovne knjige. Mesečni trošak za angažovanje knjigovodstvene agencije dodatno bi opteretio seljake za 50 do 100 evra, čiji su prihodi značajno manji od advokata, lekara, stomatologa, piše Kurir.
- Kazne za nevođenje knjiga su od 50.000 do 500.000 dinara. Razumem da je država htela da ima kontrolu nad onima kojima daje subvenciju, kao i da ima seljaka s velikim prihodima, ali nije rešenje da ovo važi za sve - kaže poreski stručnjak.


Direktor knjigovodstvene agencije "AB luks" kaže da cena vođenja knjiga zavisi od veličine gazdinstva, prihoda, a mogla bi da košta oko 80 evra za prosečno gazdinstvo. On smatra da bi Ministarstvo finansija moglo lako da ukine ovu spornu obavezu, jer su izmene Zakona u skupštinskoj proceduri.
Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo finansija nisu dali odgovor da li će ukinuti obavezu vođenja poslovnih knjiga poljoprivrednicima.
- Ima svako jutro da popisujem one dve kokoške i pevca i one tri ovce - komentariše poljoprivrednik Veljo Milović iz Ribaševine.
(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • max

    LOPOVSKA DRŽAVA! A LJUDI SU GLUPI KO STOKA, OVO NI JEDAN NORMALAN NAROD NE BI TRPEO!

  • Dragi

    Kad godina nije rodna, da I'm se uvede ii stecajni upravnik nego sta. I sekretarica da I oni nesto opale. Samo nemoraju advokati, zubari oni su sirotinja.

  • Dragi

    A zasto knjige ne moraju da vode advokati !!!!!!!,

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima