• 12

KERTES: Nisam iznosio novac na Kipar

Bivšem direktoru Uprave carina sudi se zbog sumnje da je na Kipar izneo najmanje 38 miliona nemačkih maraka

  • 12

Bivši direktor Uprave carina Mihalj Kertes negirao je danas, na pripremnom ročistu pred početak ponovljenog suđenja, optužbe da je iznosio novac iz Srbije na Kipar.
Mihalj Kertes, podsetimo, bio je pravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora zbog iznošenja para na Kipar. Tu presudu ukinuo je Vrhovni kasacioni sud i naložio Apelacionom sudu da ponovo razmotri Kertesovu žalbu. Taj sud krajem maja je ipak ukinuo presudu i postupak vratio na početak.

Kertes i njegov branilac danas su sudu predložili dokaze, koji će biti izvođeni tokom ponovljenog postupka. Mihalju Kertesu sudi se zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja od sredine 1994. godine do 5. oktobra 2000. godine deo novca carine, bez pravnog osnova, dao za 1.182 preduzeća i za druga pravna lica.
Takođe, bez odobrenja Narodne banke Jugoslavije, Kertes je na Kipar izneo najmanje 38 miliona nemačkih maraka.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    Eto,reko'i osto' ziv...,toliko o 'u lazi su kratke noge',il' 'porasce ti nos'i slicno.....

  • moja sudbina je slicna

    Miky 80, samo ja se ne zadrzah u Evropi i evo me u Juznoj Americi! Kao sto ste rekli: ni tren se ne pokajah za sve ove godine u dalekom svetu, posebno kada vidim uspeh svoje dece i unuka i lepu buducnost koja ih ceka!

  • MIKY 80

    Kertesa sam video prvii zadnji put,kada je drzao "cuveni"govor razjarenoj masi njegovim B.Palancana,sa stepenista SPENS-au Novom Sasdu nekoliko sati po pocetku JOGURT REVOLUCIJE.Za dva sata sam se spakovao,seo u kola i evo me tu do danasnjeg dana,u crcu Evrope.Verujte mi,vrlo sam srrecan sto tada nisam pogresio.Ali da srce boli,boli verujte.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima