KOSOVO: Bekim Fehmiu na poštanskoj marki!

Nećak čuvenog glumca Agon Fehmiu pročitao je na predstavljanju nove marke pismo koje je tim povodom uputila supruga pokojnog glumca Branka Petrić, koja se zahvalila na priznanju koje je odato velikom umetniku

  • 9

Pošta Kosova predstavila je danas u Prištini poštansku marku s likom jugoslovenskog filmskog i pozorišnog glumca Bekima Fehmiua.

Ova marka je deo vanredne emsije Filatelije Pošte Kosova, u okviru tematike "Svetska kinematografija".

- Na hiljade pisama i drugih pošiljki putovaće svetom s likom našeg velikog glumca. Putovaće po mnogim kontinentima gde je Bekim Fehmiu ostavio neizbrisiv trag svojim talentom, podižući ga u najviše vrhove svetske kinematografije - rekao je predsedavajući Borda direktora Pošte Kosova Haljilj Isufi.

Direktor pošte Sejdi Hodža je na ceremoniji predstavljanja nove marke istakao da u okviru izbora maraka iz svetske kinematografije nije bilo teško za koga se opredeliti.

- Ponosni smo što smo imali takvog glumca koji će ostati zauvek besmrtan u istoriji svetske kinematografije. Od danas on je među najvećim vrednostima filatelije Pošte Kosova - rekao je Hodža.

Poznati glumac Bekim Fehmiu preminuo je 2010. godine u Beogradu, u 74. godini života.

Njegov nećak Agon Fehmiu pročitao je na predstavljanju nove marke pismo koje je tim povodom uputila supruga pokojnog glumca Branka Petrić, koja se zahvalila na priznanju koje je tim činom odato velikom umetniku. Na kraju ceremonije prikazan je dokumentarni kolaž filmova u kojima je glavnu ulogu igrao Fehmiu.

(Telegraf.rs/

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    5. decembar 2013 | 21:21

    Bekim je jugoslovenski glumac, a ne albanski.

  • Svensson

    5. decembar 2013 | 20:04

    Zelja mi je da vidim njegov film na albanskom. To bi bilo kao da Zlatan igra za Bosnu i da tamo neku skolu zovu po njemu. Gluposti nikad kraja

  • Marija

    5. decembar 2013 | 22:17

    Glumčina! Trebalo bi da dobije ulicu u Beogradu, ovde je živeo, radio, stvorio porodicu. A to što je albanac ne bi trebalo da se gleda. Dokle ćemo da se bavimo ko je koje nacionalnosti? Valjda je bitno kakva si osoba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA