• 9

KOSOVO: Bekim Fehmiu na poštanskoj marki!

Nećak čuvenog glumca Agon Fehmiu pročitao je na predstavljanju nove marke pismo koje je tim povodom uputila supruga pokojnog glumca Branka Petrić, koja se zahvalila na priznanju koje je odato velikom umetniku

  • 9

Pošta Kosova predstavila je danas u Prištini poštansku marku s likom jugoslovenskog filmskog i pozorišnog glumca Bekima Fehmiua.
Ova marka je deo vanredne emsije Filatelije Pošte Kosova, u okviru tematike "Svetska kinematografija".

- Na hiljade pisama i drugih pošiljki putovaće svetom s likom našeg velikog glumca. Putovaće po mnogim kontinentima gde je Bekim Fehmiu ostavio neizbrisiv trag svojim talentom, podižući ga u najviše vrhove svetske kinematografije - rekao je predsedavajući Borda direktora Pošte Kosova Haljilj Isufi.
Direktor pošte Sejdi Hodža je na ceremoniji predstavljanja nove marke istakao da u okviru izbora maraka iz svetske kinematografije nije bilo teško za koga se opredeliti.
- Ponosni smo što smo imali takvog glumca koji će ostati zauvek besmrtan u istoriji svetske kinematografije. Od danas on je među najvećim vrednostima filatelije Pošte Kosova - rekao je Hodža.
Poznati glumac Bekim Fehmiu preminuo je 2010. godine u Beogradu, u 74. godini života.
Njegov nećak Agon Fehmiu pročitao je na predstavljanju nove marke pismo koje je tim povodom uputila supruga pokojnog glumca Branka Petrić, koja se zahvalila na priznanju koje je tim činom odato velikom umetniku. Na kraju ceremonije prikazan je dokumentarni kolaž filmova u kojima je glavnu ulogu igrao Fehmiu.
(Telegraf.rs/

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Владимир

    Беким је био Албанац, али је живео радио и стварао у Београду и зато је он београдски и српски глумац. Лоше је што се његово име користи на овакав начин, јер ово има везе са политиком. Да он може да одлучује о томе сигурно то не би прихватио.

  • Bojan

    I Zorica opet nije uzela lekić.. Pusa

  • Bojan

    Bekime dušo, pa ti si naučio da pišeš ispravno Srpski. Samo čika da ti kaže: Albanija se piše sa veliko A! A glumac je legenda u balkanskim filmovima, bez obzira na poreklo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima