Bogati kupuju mercedese, sirotinja se grebe za grickalice (FOTO)

Dok su oni sa "dubokim džepom" ozbiljno razmatrali ponudu i trošili novac na luksuzne automobile, studenti su sajam posetili najviše zbog fotografisanja pored dobrih automobila

  • 14

Osmi po redu, Sajam automobila u Kragujevcu, okupio je 15 srpskih firmi koje su izložile nove modele četvorotočkaša i opremu, ali i osiguranja i kredite. Prodaja najskupljih automobila ugovorena je u danima pre otvaranja manifestacije. U prva tri sata po otvaranju par ozbiljnih kupaca bilo je pred kupovinom još nekoliko, opet najskupljih modela.

Ti najskuplji su su merceds S 350 koji košta 134.988 evra i BMW X5 koji staje od 57.990 evra, a na Šumadija sajmu je izložen model vredan 93.000. Pomenuti mercedes S klase u Kragujevcu ima sajamsku premijeru. U Srbiji je počeo da se prodaje pre mesec dana.

Milica Jovanović iz čačanskog "Jevtović karsa", koji je prodavac „mercedesa", kaže da je ova firma od premijere u oktobru imala tri narudžbine za najnoviji mercedes S klase vredan 135.000 evra.

- Malo kada se na samom sajmu prodaju ovako skupi automobili jer naše mušterije vole da kupuju diskretno, a najčešće su u pitanju stari kupci. Kragujevac je veliki i značajan grad u kome treba negovati ovaj sajam - kaže Milica odlazeći jer je kupci već čekaju.

Samo tri sata po otvaranju sajamskih vrata na štandovima je nekoliko ozbiljnih mušterija koji pregovaraju o kupovini vozila koja koštaju od 25.000 do 135.000 evra. Najskuplji mercedes merkaju otac i sin, nešto jeftiniji gleda mladi par, biznismen sa suprugom.

BMW-ov X5 bira tata sa decom. Deset minuta mu treba da u auto smesti mališane, sve dobro pogleda i pođe u improvizovanu kancelariju na štandu gde se pregovara o načinima kupovine.

Na drugoj "strani" sajma- penzioneri i studenti. Prvi strasno uzimaju flajere i kataloge sa štandova iako su im na nogama cipele stare deceniju, a na leđima bunde sa buvljaka. Neki od njih u prolazu, brzo i pognute glave, grabe "grickalice" iz činija. Srednjoškolci i studenti su na sajmu zbog fotografisanja. Večeras su njihove slike kraj skupih automobila zagušile Fejsbuk.

Na sajmu automobila koji se održava na "Šumadija sajmu" i trajaće tri dana pokazalo se da je bogatih dovoljno za postojanje ovakvog sajma u Šumadiji iako on lane nije bio organizovan.

Za sve koji žele da bar pogledaju ponudu automobila renomiranih svetskih proizvođača ulaz na sajam i parking su besplatni. Pokrovitelj sajma automobila je grad Kragujevac.

Na štandovima prodavaca automobila, pored već pomenutih, zainteresovani mogu da vide i najpopularnije modele na našem tržištu – "fijat", "mazda", "folksvagen"...Komunalce, poljoprivrednike i privrednike čekaju "Isuzu" pikapovi sa plugom za sneg i raspršivačem za so.

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA