• 3

RADULOVIĆ: Smanjenjem nameta na rad oživeti privredu

Ministar privrede kaže da bi smanjivanjem nameta na rad bili smanjeni doprinosi na teret poslodavaca, a samim tim i ukupan trošak poslovanja

  • 3

Neophodno je da se domaća privreda oživi i postavi na zdrave temelje, jer je ona jedini motor razvoja društva i stoga je važno da se smanjenjem nameta na rad poslodavcima smanje troškovi poslovanja, izjavio je ministar privrede Saša Radulović.
- Ključno je donošenje četiri zakona - o privatizaciji, stečaju, planiranju i izgradnji i radu, a najvažnije je da se smanjivanjem nameta na rad rastereti privreda, što i predlaže Ministarstvo privrede - kaže Radulović.

Na taj način, kako ističe, bili bi smanjeni doprinosi na teret poslodavaca, a samim tim i ukupan trošak poslovanja.
Prema njegovim rečima, to bi bila "podsticajna injekcija privredi, koja bi imala prostora da pravi profit".
- To bi povuklo rast poslovanja, a samim tim i zapošljavanja i, na kraju, životnog standarda građana -istakao je Radulović.
Ministar je naglasio da je neophodno i ukidanje subvencija za javna preduzeća i investitore i postavljanje na zdrave noge preduzeća u restrukturiranju.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesalomivi

    Ma od ove price nema nista lagarije za malu decu

  • Opsa

    Smanjivanjem doprinosa I nameta ne jednom nego jedinom pokretackom drustvu u nasoj zemlji ucinilo bi se puno.Ne zaboravite da ta mala preduzeca I preduzetnici su oni koji placaju I jos odrzavaju sva javna I drzavna preduzeca.Ako privatan sektor posustane ,a vec posustaje tesko ce biti svima u ovoj drzavi. A pogotovo onima koji sede u javnim I drzavnim preduzecima I nista nerade osim sto planiraju kad da odrade booking za kopaonik ili unapred rezervisu letovanje, objasnjavajuci onima koji placaju porez u ime njih da I nije tako lose ziveti u ovoj zemlji.

  • Poznavalac

    Radulovic uzima samo jednu komponentu uspeha firme i misli da ce to oziveti privredu...nama je ukupna cena rada 10 puta manja nego u nemackoj...a sta je sa produktivnoscu,tehnlogijom,kvalitetom marketinga i menadzmenta,skupim kreditima i mnogim drugim stvarima? Sta je sa merama za poboljsanje tih kriticnih faktora ?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima