Vučević: Nova skupština da usaglasi Statut sa Ustavom

Kako je istakao Miloš Vučević, aktuelna Vlada Vojvodine u ovom trenutku izgubila je i legitimitet i legalitet jer je svoju politiku i odluke temeljila na Statutu, koji je kako kaže, u dobroj meri pravno manjkav i pravno neutemeljen

  • 2

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da je za njega nesporno da usklađivanje Statuta AP Vojvodine sa Ustavom i zakonima Republike Srbije treba da uradi novi saziv Skupštine AP Vojvodine.

On je rekao da je aktuelna Vlada Vojvodine u ovom trenutku izgubila i legitimitet i legalitet jer je svoju politiku i svoje odluke tvorila na Statutu koji je, kako je rekao, u dobroj meri pravno manjkav i pravno neutemeljen. Vučević smatra i da je odluku Ustavnog suda Srbije bilo moguće pretpostaviti s obzirom na prethodnu odluku po pitanju zakonitosti, odnosno ustavne usklađenosti, Zakona o utvrđivanju nadležnosti Autonomne pokrajine Vojvodine.

- Statut AP Vojvodine je u dobroj meri protivzakonit i protivustavan i kao takav neodrživ. Pokrajinska vlada je svoj legitimitet odavno izgubila, što je potvrđeno u svim delovima Vojvodine i nadam se da će tako biti i na izborima u Odžacima sledeće nedelje - rekao je Vučević.

Vučević je ponovio da bi najnormalnije i najprirodnije bilo da usklađivanje Statuta AP Vojvodine sa Ustavom i zakonima Republike Srbije učini novi saziv pokrajinske skupštine, ali je dodao da pretpostavlja da postojeća većina u Skupštini AP Vojvodine tako ne misli i da će, kako je kazao, "na sve načine pokušavati da naprave neku novu pravnu gimnastiku kako bi se održala na vlasti".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vucevicu ne lupetaj vise

    8. decembar 2013 | 00:52

    Nista ne mora da se usaglasava sa USS dok se Ustavni zakon ne usaglasi sa Pravilima i zakonima EU!

  • Jahjagan

    8. decembar 2013 | 17:40

    Sta bi sa dzakovima punim glasackih listica sto je Vucic nalazio po Srbiji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA