KAIRO: Policija i studenti u žestokom sukobu!

Prošlog meseca za 12 studenata ovog univerziteta su izrečene novčane kazne i po 17 godina zatvora zbog učestvovanja u protestima u kampusu. Danas je još 21 student Al-Azhara upućen pred sud

  • 1

Egipatska policija koristila je suzavac u današnjem nastojanju da rasturi pristalice svrgnutog predsednika Mohameda Morsija, koji su protestovali na islamskom Univerzitetu Al-Azhar u Kairu.

Prema saopštenju neimenovanog bezbednosnog zvaničnika, studenti za bacali kamenice na policiju i pokušali da blokiraju saobraćaj na važnom autoputu, koji prolazi pored univerzitetskog kampusa u istočnom Kairu, prenosi AP.

Na egipatskoj televiziji prikazana je i kapija univerzitetskih spavaonica u plamenu.

Studenti Al-Azhara uporno organizuju proteste protiv egipatske vlade koju podržava vojska.

Prošlog meseca za dvanaest studenata ovog univerziteta su izrečene novčane kazne i po sedamnaest godina zatvora zbog učestvovanja u protestima i sukobima u kampusu.

Danas je još 21 student Al-Azhara upućen pred sud.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    9. decembar 2013 | 09:31

    Policija bi trebala biti još surovija prema rulji i hiliganima i da svvakog osude po 17 godina robije i teškog rada. Policija i vojska će još kako srediti rulju i huligane i svi će oni dobiti kaznu koju zaslužuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA