KUSTURICA: Vučić donirao 100.000 evra za Andrićgrad!

- Aleksandar Vučić je nedavno bio u Andrićgradu, tada smo dobili njegovu podršku za dalji rad na ostvarenju jedne velike ideje. Sada znamo da je Vučić prijatelj koji pomaže, mi to znamo da cenimo naročito u današnjem vremenu opšte finansijske krize - rekao je Kusturica

  • 11

Kulturni centar Republike Srpske otvoriće iduće godine kapije za studente iz celog sveta, a važna podrška ideji o osnivanju Fakulteta lepih umetnosti u Andrićgradu stigla iz Srbije, od donacije članstva SNS.

 

Aleksandar Vučić, predsednik SNS, uručio je Emiru Kusturici 100.000 evra za završetak gradnje studentskih domova.

 

Novac, kako se navodi, nije stigao iz javnih kasa, reč je o donaciji celokupnog članstva SNS, novac je namenjen stvaranju najboljih mogućih uslova za život i rad budućih akademaca i njihovih profesora.

 

- Aleksandar Vučić je nedavno bio u Andrićgradu, tada smo dobili njegovu podršku za dalji rad na ostvarenju jedne velike ideje. Sada znamo da je Vučić prijatelj koji pomaže, mi to znamo da cenimo naročito u današnjem vremenu opšte finansijske krize - rekao je Kusturica "Novostima".

 

Tokom naredne godine u Andrićgradu će biti otvoren Fakultet lepih umetnosti sa katedrama za film i pozorište, studenti iz celog sveta biće u prilici da izučavaju režiju, produkciju, kameru, scenografiju, kostimografiju...

 

- Imaćemo 160 akademaca na sve četiri godine studija. Sa studentima će raditi najbolji profesori, a svi oni će na raspolaganju imati tri bioskopske dvorane, novo pozorište, biblioteku sa 4.000 naslova u Andrićevom institutu, čitaonice, dva studentska doma - rekao je Kusturica.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag

    8. decembar 2013 | 23:38

    Divno od SNS-a. Mogli bi da skupe jos 100.000 za malu Unu. To je humanije. A da, ali nije komercijalno.

  • Vlajko...

    8. decembar 2013 | 23:36

    Odakle mu...kad nema dan radnog staza...samo u skupstini

  • Pedja

    8. decembar 2013 | 23:42

    Sreca sto nema dece kojoj su potrebne pare za lecenje.Sreca sto nema gladnih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA