POMOĆ ZA MALU LANU: Predstava učenika u pozorištu "Boško Buha" održaće se 14. decembra

Sredstva prikupljena od predstave koju će održati učenici drugog razreda Osnovne škole "Mihajlo Petrović Alas" biće donirana kako bi se maloj Lani što pre obavila transplantacija koštane srži u Italiji

  • 0

Učenici drugog razreda Osnovne škole "Mihajlo Petrović Alas" će 14. decembra u pozorištu "Boško Buha" odigrati humanitarnu predstavu "Bajka o davaocima krvi" kako bi pomogli šestogodišnjoj Lani Nikolić koja je obolela od teškog oblika aplastične anemije.

Sredstva prikupljena od ove predstave biće donirana kako bi se maloj Lani što pre obavila transplantacija koštane srži u Italiji, koja je neophodna za izlečenje ove teške bolesti.

Mladi osnovci će na ovaj način, kroz igru, pomoći oboleloj devojčici u njenoj borbi, i time preneti poruku humanosti.

Predstava počinje u 18 sati a cena ulaznice je 200 dinara. Svi zainteresovani karte mogu kupiti svakog radnog dana od 10 do 14 sati i od 16 do 20 sati na blagajni pozorišta "Boško Buha".

Do sada je za Lanu sakupljeno 137.000 evra. Za operaciju transplantacije koštane srži u bolnici "Ospedale Pediatrico Bambino Gesù" u Rimu potrebno je prikupiti 156.248 evra.

Pored toga, neophodno je pronaći odgovarajućeg nesrodnog donora koštane srži, a za taj proces pretrage baze podataka i testiranje potencijalnih donora treba obezbediti oko 50.000 evra, kao i novac za troškove transporta i boravka u Rimu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA